Ja, er is weer een nieuwe rage in applicatieland opgedoken! Het gaat hier om Dubsmash. De laatste week domineert de app dan ook de hitlijsten in de app store.

Dubsmash speelt duidelijk in op de wensen van de social media gebruikers anno 2014. Waren we eerst nog in de ban van de selfie app snapchat,  dubsmash combineert het imiteren van typetjes en de welbekende selfies in een app. Dubsmash is dan ook een leuke manier om je lachspieren eens goed te laten werken. Door mee te zingen met je favoriete liedjes of het playbacken van welbekende quotes kan je de meest hilarische filmpjes maken. Met een dosis timing en de nodige playback kunsten kan je meteen aan de slag!

‘Let’s start’

Als je na lang zoeken de juiste geluidsopname voor je filmpje hebt gevonden is het de kunst gelijktijdig mee te praten met de originele geluidsopname. Je wilt natuurlijk niet klinken als een slecht nagesynchroniseerde tell sell reclame. Luister het originele fragment een paar keer af, zodat je de tekst goed kent. Ook kunnen de geluidsgolven die je ziet tijdens het opnemen helpen.

‘Break a leg’

Om je filmpje zo realistisch mogelijk te maken, zul je je acteerkunsten in de strijd moeten gooien. Is de desbetreffende persoon in het fragment bijvoorbeeld geïrriteerd? Probeer dan deze emoties in je gezichtsuitdrukking te verwerken. Zo krijg je het meest realistische resultaat en zal het net lijken of de stem daadwerkelijk uit jouw mond komt.

‘Goed, beter, best!’

Het go pro level bereiken? Ga dan helemaal uit je dak, denk aan de kleding, de locatie en de juiste attributie. Op Youtube vind je velen van deze Dubsmashes terug. Zorg dat je de context van je fragmentje kent en je zult gegarandeerd vele views krijgen op jouw Dubsmashes.