Heb jij het kapitaal niet om een cruiseschip in te huren nadat je geslaagd bent? Of zo’n gigantische discotheek voor al je vrienden? Geen zorgen! Met deze leuke doe-het-zelf sector tips kun jij een leuk feestje bouwen met een laag budget.

Limo huren

examenfeest vierenEen limo huren hoeft niet duur te zijn. Vroeger kon je een limo huren voor een avond voor ongeveer 600 euro. Tegenwoordig kun je al een limo huren voor 125 euro voor 8 vrienden. Dat is dus zo’n 15 euro per persoon. In stijl opgehaald worden is altijd leuk! En laten we die gratis fles champagne niet vergeten.

Mojito’s

Drank kan duur zijn maar dat hoeft niet! Je kunt natuurlijk simpelweg een fles alcohol bij de Gall & Gall halen en dan cola en sinas ernaast zetten op examenfeest vierentafel, maar het kan ook leuker! En let op: de ingrediënten zijn ook in huismerk varianten te vinden!

Wat je nodig hebt:

Verse munt
Limoen
Rum (wit)
Suikerwater
Spa rood
IJsblokjes

De bereidingswijze leer je hier.

Cupcakes maken

Je kunt natuurlijk voor de standaard nootjes kiezen die mensen als borrelhapje op tafel zetten, maar je kunt er ook iets leuks van maken en zelf hapjes maken. Een tip die ik je bij voorbaat kan geven: als je 100 cupcakes gaat maken doe ze dan per 50 in de oven. Maak de oven de eerste 20 minuten niet open, zodat je cupcakes niet inzakken.

foto4Benodigdheden:

Roomboter/boter
Kristalsuiker/suiker
Zelfrijzend bakmeel/bloem
Melk
Eieren

De bereidingswijze leer je hier.

Aardappelchips uit de oven

Ze zijn niet alleen gezonder, je kunt er ook eindeloos veel maken. Je vrienden zullen het verschil van smaak echt waarderen. Aardappelchips zijn zo luchtig, daar krijg je nooit zo’n misselijk of opgeblazen gevoel van. Mits je ze goed voorbereid natuurlijk.

foto5Wat je nodig hebt:

Kruimige/Zoete Aardappels
Olijf olie
Zwarte peper/ paprika poeder
Zout
De doodsimpele bereidingswijze leer je hier.

Decoratie

Pak een oude bierfles en verf die in je gewenste kleur. Duw er een paar nep bloemetjes in en klaar is kees. Pak een servetje en haal een helium pompje. Blaas een ballonnetje op en bind die vast aan het servetje. Zo heeft ieder persoon aan zijn bord een leuk ballonnetje boven zijn bord zweven. Googel de tientallen tips en kijk zelf naar wat jij het leukst vindt. Heb je Pinterest? Kijk daar dan ook even.

foto6

Met deze tips ben jij helemaal voorzien van een top feest! Nu alleen nog je vrienden uitnodigen! 🙂 Oh, en als je geslaagd bent: GEFELICITEERD!