Midden in de herfst en met de winter in zicht zit je waarschijnlijk toch wat vaker binnen, lekker op de bank met een mok warme thee en een dekentje. Genoeg tijd om allemaal leuke dingen te doen binnenshuis. Een van de leukste dingen is toch wel uren lang kijken  naar een goede serie. Wij hebben daarom  3 nieuwe favoriete series op een rijtje gezet voor jullie.

Scream

ScreamEen Netflix original serie die nog niet zo lang uit is. Het is een spannende serie die begint bij een cyberpest incident. Het speelt zich af in Lakewood waar Emma, de hoofdpersoon, woont. Er worden steeds meer highschool studenten vermoord die allemaal iets met Emma te maken hebben. Brandon James is een nieuwe moordenaar in Lakewood die zich voordoet als een oude bekende waar niemand aan herinnerd wil worden. Hij was een verschrikkelijke moordenaar van een hele tijd terug, maar het lijkt erop dat de geschiedenis zich herhaalt. Er is nu een seizoen uit met 10 afleveringen van elk rond de 40 minuten. Een echte aanrader als je van spannende series houdt maar ook Amerikaanse teendrama.

Reign

De serie Reign staat nog niet zolang op Netflix. Het gaat over Mary, de koningin van Schotland, en speelt zich af rond 1550. Mary is sinds haar zesde verloofd met de kroonprins van Frankrijk, Francis. Mary is vanaf haar negende opgevoed door nonnen in een plaatsje waar niemand haar kan vinden, maar nu ze ouder is wordt het tijd dat ze terugkeert naar het kasteel van Frankrijk om met Francis te trouwen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk, want in het kasteel spelen affaires, bedriegen mensen elkaar en moet iedereen op zijn hoede zijn voor de koning en koningin. Het eerste seizoen staat op Netflix en bestaat uit 22 afleveringen van ongeveer 40 minuten.

The Vampire Dairiesthe vampire diaries

Een verschrikkelijk verslavende serie, dat kunnen we je alvast vertellen. Het gaat over Elena, een meisje uit Mystic Falls. Ze heeft haar beide ouders verloren in een auto ongeluk en woont nu samen met haar broer Jeremy en haar tante Jenna. De stad heeft een rijke geschiedenis aan bovennatuurlijke verschijnselen. Ze ontmoet Stefan, een vampier, waar ze al snel verliefd op wordt, maar met zijn broer Damon loopt het allemaal minder goed. Elena ontdekt dat er veel meer mogelijk is dan dat ze ooit had gedacht, maar het brengt ook gevaren met zich mee. Er staan 5 seizoenen op Netflix die elk ongeveer 22 afleveringen bevatten van 42 minuten.

Bekijk ook deel 1