Het einde van het schooljaar is inzicht en dat betekent dat je tijd hebt om andere dingen te gaan doen. Soms is er niets fijner dan even heerlijk wegdromen bij een goede serie. Er zijn natuurlijk heel veel leuke series op het internet te vinden maar wij zetten onze 4 favorieten op een rijtje voor jou die op Netflix staat.

Orange is the new black

Orange is the new blackDe serie orange is the new black gaat over Piper Chapman. Piper is verloofd met haar vriend Larry Bloom met wie ze samen in New York woont. Totdat ze opeens onverwachts veroordeeld wordt tot 15 maanden gevangenisstraf omdat ze in het verleden drugsgeld smokkelde voor ex-vriendin Alex Vause. Ze komt in een vrouwengevangenis te zitten waar ze het de eerste paar weken zwaar heeft omdat ze slachtoffer wordt van uithongering en pesterijen.
Het leuke aan de serie is dat je niet alleen het verhaal van Piper volgt maar gedurende de serie ook de medegevangenen leert kennen. Bijna elke aflevering wordt er iets meer van een gevange laten zien door flashbacks waarin te zien is waarom ze in de gevangenis zijn belandt. Elke aflevering heeft een eigen onderwerp maar de persoonlijke relaties  gaan wel chronologisch. Op dit moment staan er 3 seizoenen op Netflix en in 2016 zal er een vierde seizoen volgen.

 

How i met your mother

how i met your motherDe serie How I Met Your Mother gaat over Ted Mosby die in 2030 aan zijn twee kinderen verteld hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Je ziet het verhaal terug in hilarische flashbacks. Het verhaal speelt zich af in New York waar Ted samenwoont met zijn vriend Marshall Erisken. Marshall is al 9 jaar een stel met Lily Aldrin. Ze brengen de meeste tijd door in de bar MacLaren’s die onder hun appartement ligt. Daar ontmoeten ze Barney Stinson en Robin Scherbatsky. De vijf vormen samen een vriendengroep die veel tijd samen doorbrengen. Marshall en Lily zijn naar onze mening het liefste koppel en echte soulmates. Barney kan je het beste beschrijven als legen- wait for it-dary (zo gauw je de serie kijkt snap je de beschrijving) en hij is een echte vrouwenversierder. Robin is een tv-reporter waar Ted als een blok voor valt in de eerste aflevering. Je ziet in de serie hoe Ted hopeloos op zoekis ware liefde.
Het leuke aan deze serie zijn echt de personages zelf en de verhalen die verteld worden. Het is  echt een serie waar je op sommige momenten hardop zit te lachen. De serie bestaat uit 9 seizoenen waarvan er nu 8 op Netflix staan. Het negende seizoen zal deze zomer op Netflix zal worden gezet.

 

New girl

De serie New Girl gaat over Jessica Day die in de serie vaak Jess genoemd wordt. Jess is een lief, vrolijk maar onhandig persoon. Ze betrapt haar vriend in hun New girlhuis met een ander meisje en daarom is ze op zoek naar een nieuwe woonruimte. Zo komt ze terecht bij een loft waar drie single mannen wonen genaamd Nick , Winston en Schmidt. De mannen besluiten dat ze daar mag komen wonen omdat Jess verteld dat ze vriendinnen heeft die modellen zijn. De beste vriendin van Jess, Cece, zie je ook vaak terug komen in de serie. De vier verschillen heel erg van elkaar maar ze worden wel goede vrienden. In de serie zie je de leuke en rare situaties waarin ze terecht komen.
Het leuke aan deze serie is dat de vijf personages heel verschillend van elkaar zijn en er hele rare en gênante gebeurtenissen plaatsvinden. Dit is ook weer echt een serie waar je op de meeste momenten hardop zal lachen. Er zijn drie seizoenen waarvan er nu twee op Netflix staan. Het derde seizoen verschijnt deze zomer op Netflix.

 

les Revenants -The Returned

De serie Les Revenants is een wat onbekendere serie. Op Netflix staan twee versies van deze serie. De originele Franse versie en een Amerikaanse Netflix versie. Onze favoriet is de Franse versie omdat dat de originele is en zeker als je die eerst gezien hebt. Als je daarna de Amerikaanse versie ziet is het  echt een kopie. De serieLes revenants - the returned heet op Netflix the returned maar als je op Les Revenants zoekt dan kom je ook bij de Franse versie uit.  De serie gaat over een klein dorpje in de bergen waar het op het eerste gezicht heel gewoon lijkt. Tot er op de een van de andere dag mensen die al heel lang dood zijn terug keren naar het dorp. Ze zijn niks ouder en kunnen niet herinneren dat ze dood zijn gegaan. Maar het is nog niet zo makkelijk om zomaar terug te keren na zo’n lange tijd. Er gebeuren steeds meer onverklaarbare dingen in het dorpje.
Waarom wij deze serie zo goed vinden komt door de aparte sfeer, de goede manier van filmen en de uitgesproken personages van de serie. Als je een serie wil kijken die echt even heel wat anders is als al die populairemeiden series dan is Les Revenants perfect. De serie is in het Frans maar je kan voor Nederlandse ondertiteling kiezen en bestaat uit 8 afleveringen.

Q: Wat is jouw lievelings- serie en kende jij en van deze series al?