Wanneer je een serieuze relatie hebt weet je wat je aan elkaar hebt. Elkaar aanvoelen en begrijpen is dan ook een must. Natuurlijk heeft elke relatie ups en downs maar er zijn enkele (ongeschreven) regels die er voor zorgen dat het allemaal wat makkelijker gaat.

 1. Eerlijkheid
  ‘Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel’. Een gezegde waarvan gewoon alles klopt. Eerlijkheid is belangrijk in een relatie. Door te liegen schaad je het vertrouwen van je partner en vaak moet je goed je best doen omdat weer terug te verdienen. Niet alleen eerlijk zijn naar je partner maar ook naar jezelf is heel belangrijk. Ga geen dingen weg stoppen en wees eerlijk over je eigen gevoelens.
 2. Steun
  Je geeft natuurlijk heel veel om elkaar. Gaat je partner door een lastige periode? Blijf diegene steunen, geef niet op want wanneer jij dat zult gaan doen is het een grote kans dat je partner ook op zal geven. Je partner zal het waarderen dat je er ook bent in moeilijke tijden. De volgende keer als jij je partner nodig hebt dan zal die er ook voor jou zijn. Geven en nemen. Ben er voor elkaar op alle mogelijke manieren.
 3. Verrassen
  Om een relatie spannend en leuk te houden is het belangrijk om elkaar te verrassen. Het is ook een manier om te laten zien dat je waardeert wat de ander voor je doet. Maakt niet uit hoe klein de verrassing is, het is altijd leuk om verrast te worden. Onderneem leuke dingen, ga er samen op uit. Plan elke dag even tijd voor elkaar in, zodat jullie elke dag een momentje samen hebben. Of doe iets romantisch, om te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft.
 4. Er zijn ongeschreven regels in een relatie

 5. Accepteren
  In een relatie accepteer je de ander zoals hij of zij is. Je bent voor diegene gevallen. Dat diegene soms in zijn neus peutert, is maar zo. Niemand is perfect, zelfs je droomprins of prinses niet. Ga geen relatie aan met iemand die je wilt veranderen. Je kan een ander niet veranderen. Het is ook nog eens oneerlijk tegenover je partner. Accepteer elkaar, dan pas kan je je openstellen.
 6. Vertrouwen
  Zonder vertrouwen, heb je geen goede relatie. Je moet elkaar kunnen loslaten. Onderneem iets zonder elkaar. Als je elkaar vertrouwt, hoef je niet jaloers te zijn als je partner een avondje uitgaat. Je weet toch zeker dat diegene je trouw blijft. En zo hoort het ook te zijn.
 7. Doe eens gek
  Het is belangrijk om helemaal jezelf te zijn bij de ander. Doe eens gek met elkaar. Maak de ander aan het lachen, tot die bijna uit zijn broek scheurt van het lachen. Samen lachen geeft een gevoel van verbondenheid en intimiteit.
 8. Cijfer jezelf niet weg
  Je hebt alles over voor de ander en dat is logisch: want je houdt van diegene. Toch is het belangrijk om ook aan jezelf te denken. Ga niet compleet op in je relatie want er zijn nog meer mensen om je heen. Zeg wat je denkt, als je even tijd nodig hebt voor jezelf, geef dat dan aan. Als je partner echt om je geeft, dan accepteert diegene dat. Jij zou diegene ook ruimte geven als hij daar om vraagt.