Je denkt waarschijnlijk, hoe kunnen die tips mij nou helpen? Je voelt je waarschijnlijk als sinds de splitsing ellendig en het lijkt alsof er geen einde aan komt. Maar als jij deze tips langzaam doorneemt en ook uitprobeert garandeer ik je dat je versteld zult staan van hoe sterk jij kunt zijn!

Break-up to Make-up

Als eerste zul je jezelf moeten afvragen: is de relatie gezond geweest? Zo ja, vind je het het waard om het nog te proberen? Je houdt nog steeds van hem/haar, maar je voelt je ellendig als je bij die persoon bent. Dit zijn een aantal dingen waar je goed over na moet denken. Je geluk kun je niet bij een ander neerleggen, en waarschijnlijk weet je diep van binnen inmiddels al hoe het zit. Zie het maar zo: jij kunt wel onvoorwaardelijk van iemand houden, maar als die ander daar moeite mee heeft, heeft dat niks te maken met jou!

Schrijf een briefje

liefdesverdrietEen briefje waarin je alle slechte punten opschrijft. Dit kan pijnlijk zijn maar een overzicht van die nare gebeurtenissen is wel zo handig. Schrijf minstens 10 dingen op die je niet aan hem/haar bevallen. Als je de zucht hebt om hem/haar te sms’en of bellen dan moet je het briefje er weer even bijhalen. Die kan je in zo’n moment van zwakte je gezonde verstand teruggeven.

Onderschat jezelf niet

Velen van ons gaan na zo’n splitsing opzoek naar afsluiting. Voor ieder persoon geldt wat anders, maar een ding komt wel overeen: de ‘waarom vraag’. Je kunt je ex wel vragen waarom jullie uit elkaar zijn of waarom het niet werkte, maar geen enkel antwoord zal je geruststellen. Je moet de afsluiting zelf creëren en niet bij een ander zoeken. Bedenk jij maar een aantal redenen waarom het nu klaar is. Je hoeft absoluut niet op een telefoontje te wachten voor verklaringen. Zonde van je tijd!

Wees lief voor jezelf

Sinds de relatie over is ben je je eigen beste vriend/in geworden. Jij hoeft niet de negatieve punten van jezelf te benadrukken en die de schuld van de splitsing te geven. Je moet niet tegen jezelf zeggen dat het jouw schuld is. Wat je als beste kan doen is een steunpaal voor jezelf zijn en weten wat je competenties zijn. Vraag je vrienden maar eens wat ze van je vinden! Uiteindelijk loopt die ander jou en je geweldige karakter mis!

Socialize

datenHeb geduld! Misschien kun je niet gelijk weer gaan stappen met je vrienden of leuke spontane dingen doen en er ook echt van genieten. Het heeft zijn tijd nodig, time heals all wounds. Het is wel belangrijk dat je jezelf niet gaat wegcijferen of jezelf van het plezier ontneemt. De kunst van de tijd investeren in jezelf pakt vrijwel altijd goed uit. Als je langzamerhand weer leuke dingen doet, ben je jezelf aan het helpen om je eigen leven weer op te bouwen.

Stalken

Houd niet heilig iedere dag zijn/haar Facebook of Instagram in de gaten. Het zal je niks helpen om bij te houden wat die ander doet. Bovendien posten mensen alleen mooie foto’s en leuke momenten. Je zult nooit een waar beeld kunnen schetsen van iemand social media account. Heb je nog oude foto’s? Verwijder ze het liefst. Kun je dat niet? Probeer ze dan ergens weg te stoppen waar je ze niet tegen het lijf aanloopt. Dat maakt het moeilijk om diegene te vergeten.

Dagbesteding

Werk aan je toekomst. Een baan of opleiding kunnen je gigantisch helpen met afleiding. Je bent veel bezig met jezelf en zo leer je ook veel dingen over jezelf. Doordat je op verkenning gaat zul je merken hoe groot de wereld is en hoe makkelijk jij jezelf naar die plaatsen kunt brengen. Dit is gigantisch goed voor je zelfvertrouwen! En nadat je al die plaatsen hebt gezien zul je merken hoeveel plezier je kunt hebben zonder je ex!

Nieuwe dates

De laatste tip is veelzijdig. Ik raad het persoonlijk af om gelijk naar een ander te gaan omdat ik er heilig van overtuigt ben dat je de hersteltijd beter in jezelf kunt steken. Als jij iemand bent die gewend is om constant in relaties te zitten en dit als doel voor jezelf hebt gesteld – huisje, boompje, beestje – dan kun je beste proberen om na hem als doel op te stellen om een ander te vinden. En dit alleen als je je leven op die manier voor je ziet en je ervan overtuigd bent dat het je gelukkig zal maken. Je moet jezelf zeker niet weg te cijferen en geen nieuwe relatie meer aan te gaan. Maar de tijd ervoor nemen kan geen kwaad!