Heb jij ook een hekel aan zo vroeg opstaan om een half uur aan je haren en huid te besteden? Wil je langer in je bed blijven liggen? Wij hebben tips voor je zodat jij mooi wakker wordt en dus ook langer kan blijven liggen.

Mooi wakker worden met deze tips:

Geen zout voedsel & alcohol
Eet geen zout voedsel en drink geen alcohol voor dat je gaat slapen. Deze drogen je lichaam en huid uit en is een oorzaak van wallen. Oke, gister was je uit en dan drink je natuurlijk een paar wijntjes. Zorg er in dat geval voor dat je met een extra kussen slaapt. Je hoofd ligt dan iets hoger, waardoor het vocht niet zo snel omhoog stroomt en die dikke ogen wegblijven.

Zijden/ satijnen kussensloop
Een kussensloop doet veel voor je haar en huid. Een satijnen of zijden kussensloop (in tegenstelling tot een katoenen kussensloop) haalt geen vocht uit je haar. Douche je dus graag in de avond en ga je vaak slapen met nat haar? Zorg er dan vooral voor dat je een zijden of satijnen kussensloop in je bed hebt liggen.

Goede gezichtsreinigezichts reinigingging
Het verwijderen van je make-up en het reinigen van je gezicht is heel belangrijk. Je krijgt er niet alleen vollere wimpers van, het is ook beter voor je huid en ogen. Wanneer je je make-up ’s avonds laat zitten, blijft het in je ooghoeken hangen en gaat het in je poriën zitten. Hiervan kan je geïrriteerde ogen krijgen en een oneffen huid.

 

 

Crèmes smeren
Maak gebruik van dag- en nachtcrèmes. Dit hydrateerd je huid waardoor je veel frisser wakker wordt. Daarnaast kun je je lippen met een balsem insmeren om uitdroging en barsten tegen te gaan.Leave_In_Conditioner

Leave-in conditioner
Wakker worden met een pluizige coupe, dat wilt niemand. Om dit te voorkomen kan je gebruik maken van een leave-in conditioner. Smeer ’s avonds een klein beetje leave-in conditioner in je vochtige lokken. Vooral in de haarpunten. Wikkel je haren daarna in een handdoek of los knotje en wordt wakker met mooi glanzend haar

Haren opsteken
We slapen waarschijnlijk allemaal met los haar, maar goed voor je haar is dit niet. Wanneer je haar los hangt tijdens het slapen is de kans groter dat het gaat klitten, splijten of afbreken. Daarom is het beter om met een losse knot, staart of vlecht te gaan slapen.