Je slaapkamer is meer dan de kamer waar je bed staat. Het is de plek waar je je eens terugtrekt op een regenachtige zondagmiddag om te lezen of waar je op zaterdagochtend de krant leest met een kop koffie erbij. Woon je nog bij je ouders, dan is je slaapkamer echt een extra leefruimte voor je. Kortom, het oog wil ook wat! Je slaapkamer inrichten is dan ook een leuke klus die je helemaal naar eigen smaak mag invullen. Hoe ga je te werk? Maak een moodboard!

Moodboard maken

moodboard maken slaapkamerEen interieur moodboard is een collage waarin je onderzoekt welke stijl je gaat toepassen. Om zo’n moodboard te maken hoef je echt geen interieurstylist te zijn. Het is een hartstikke leuke en goede manier voor iedereen! Voor een moodboard verzamel je alles wat je aanspreekt voor je slaapkamer: afbeeldingen uit tijdschriften en reclamefolders, uitgeprinte foto’s van internet, kleurstalen, stukjes vloerbedekking, enzovoort. Hiervan maak je een compositie die je vastplakt op een stevig stuk papier of karton.

Doordat je in een oogopslag de kleuren, dessins en materialen al bij elkaar ziet, weet je van tevoren veel beter of het goed matcht en niet pas als alles al klaar is.

Ramen, muren en vloer

Vloeren, muren en ramen worden nogal eens als vooral functioneel gezien in plaats van een belangrijk onderdeel van het interieur, terwijl het juist grote oppervlakken van de slaapkamer beslaan. Juist omdat ze zo prominent aanwezig zijn worden muren nogal eens gewit, want dan kan het niet mis gaan. Denk ook eens aan een leuk kleurtje of dessin.

VELUX raamdecoratieVloerbedekking in een slaapkamer is ook een prima idee in plaats van een harde vloer. Schoenen uit in de slaapkamer en heerlijk warm met blote voeten over de vloerbedekking lopen! Wat je voor het raam hangt is ook zeer bepalend voor je slaapkamer. Een donker gordijn bijvoorbeeld werkt al snel verkleinend, terwijl een leuk dessin je hele slaapkamer kan opfleuren. Bij VELUX kan je hiervoor goede wooninspiratie opdoen wat betreft kleuren en dessins voor je slaapkamer.

Vergeet ook je dekbedovertrek niet! Dit beslaat een behoorlijk oppervlakte van je slaapkamer accessoiresslaapkamer en verdient dus een kleur en/of dessin passend bij het interieur.

Accessoires

De slaapkamer decoreren is voor de meeste dames het leukste onderdeel! Wel moet je even geduld hebben, want dit komt pas aan het einde. Als de basis klaar is zie je namelijk veel beter welke accessoires er goed bij passen. Denk bijvoorbeeld aan kussentjes, schilderijtjes, fotolijstjes, kaarsenhouders of wandstickers. Kleur en dessin spelen hierbij een grote rol.

Slaap lekker!