We irriteren ons vaak genoeg aan het OV. Niet alleen aan het OV zelf, maar ook aan de reizigers. Je kent ze wel, reizigers die graag op je schoot willen zitten. Of reizigers die denken dat ze door een telefoon moeten schreeuwen. Deze 12 irritante dingen die mensen in het OV doen zal je vast wel herkennen.

1. De reiziger die zijn tas als een persoon beschouwt.
Dit is een van mijn grootste irritaties. Mensen die hun tas op de stoel naast zich leggen alsof die tas ook voor die stoel heeft betaald. Heeft je tas meer recht op een zitplaats dan ik?

2. De schreeuwende beller.
Irritante bellende mensen naast je. Die ook nog denken dat ze heel hard moeten schreeuwen omdat die ander ze dan misschien niet horen.

3. De stiltecoupe-hater.
Stiltecoupe of niet, de lippen van sommige mensen staan nooit stil. Als je dan vraagt of ze even stil willen zijn houden ze dat misschien 2 minuten vol.

4. De voordringer.
Degene die bang is dat de bus/trein weg rijd, terwijl die nog 4 minuten daar blijft staan. Deze reiziger moet en zal als eerste naar binnen gaan.

5. De meelezer.
Je zit rustig op je mobiel te scrollen en er zit iemand naast je die ongestoord meeleest. Ooit van privacy gehoord?

6. De vreetbeer.
Onderweg naar huis na een lange dag. Het enige waar je dan aan kan denken is eten. En jawel hoor, jij hebt weer het geluk dat er iemand naast je komt zitten met een berg eten.

7. De staarder.
De reiziger die je de hele tijd blijft aanstaren. Uh, heb ik wat op mijn gezicht? Wil je met me praten? Creep.

8. De reiziger die graag op je schoot zit.
De reiziger die een stoeltje te klein vindt en daarom maar de helft van jouw stoeltje (of been) opeist.

9. Het kleffe stel.
Get a room.

10. De reiziger die zijn hele levensverhaal verteld.
Tegen de tijd dat je moet uitstappen weet je alles van die reizigers leven. Gezellig, maar niet dat je dat allemaal wilt weten.

11. De DJ.
Zijn muziek staat zo hard, dat je het zelfs hoort terwijl hij/zij oordopjes in heeft. Thanks. Als ik dat wou luisteren had ik het zelf wel aangezet.

12. De reiziger die zijn kaartje niet kan vinden.
Pfff, reizigers die een half uur duren voor ze hun kaartje hebben gevonden en dan ook nog eens een kwartier voor je stil blijven staan.