Hoe leer je goed lopen op hakken? Naaldhakken, sleehakken, laarshakken en stiletto’s zijn momenteel razend populair onder vrouwen. Maar om een kijkje terug te nemen: de geschiedenis van de hak begon in 1600 toen koninklijk volk hakken droeg om hun “status” te laten zien. Even later kreeg men een ander beeld van hakken en wilde niemand er meer iets mee te maken hebben. Sinds 1900 zijn ze langzaamaan weer terug gekomen.

op hoge hakken leren lopenBambi on ice

Begin als eerste met het uitkiezen van de juiste schoen. Het is niet realistisch om gelijk een stiletto van 13 centimeter te nemen als “startersschoen”. Begin met een hak die wat breder is en zo ongeveer rond de 5 centimeter hoog. Je moet hem in de juiste maat kopen, want een hak schoen loop je uit en te klein of te groot is niet handig.

Oefen in stappen:

– Allereerst leer je jezelf stevig te staan.
– In het begin zul je merken dat je wat uit balans bent. Probeer een stevige grip te krijgen op de vloer, gooi je schouders naar achteren en je kin omhoog.
– Nu probeer je langzaam een aantal stappen te zetten.
– Houd wel in gedachten dat je naar voren kijkt en niet naar de grond. Van hakken krijg je een mooier postuur en die wil je met zelfvertrouwen naar voren laten komen. Voet voor voet, stap voor stap.
– Je moet proberen om je voeten zo veel mogelijk naar elkaar toe te zetten. Zet geen voet recht voor je andere voet, want zo zul je op straat ook niet lopen. De tegels zijn buiten oneven en als je stiletto’s of naaldhakken draagt zul je dat ook merken, dus pas goed op.

To the next level

Je zult vanzelf merken wanneer je klaar bent voor het grof geschud en op hogere hakken durft te lopen. Hakken staan vaak een stuk vrouwelijker en maken je outfit echt af. Dus enjoy ladies!

op hoge hakken leren lopen