Het is bijna weer zover, de kerstvakantie komt eraan. Eindelijk even geen school of werk meer. De perfecte vakantie om bij te komen en fris het nieuwe jaar in te gaan. Je hebt vast allemaal leuke dingen gepland voor de kerstdagen en Oud & Nieuw maar je hebt natuurlijk nog veel meer dagen over om leuke dingen te gaan doen. Wij hebben een paar leuke activiteiten voor je bedacht die je perfect kunt doen in de kerstvakantie.

Koffie drinken

Leuke activiteiten voor in de kerstvakantie

De kerstvakantie is natuurlijk de perfecte tijd om weer eens met je vrienden en vriendinnen af te spreken die je al heel lang niet meer hebt gezien. Ga bijvoorbeeld gezellig koffie drinken bij dat ene favoriete koffietentje in jouw stad.

 

Schaatsen

Misschien wel de meest winterse activiteit: ga gezellig een dagje schaatsen. In veel steden hebben ze nu schaatsbanen waar jij leuk kunt schaatsen met bijvoorbeeld je vriendinnen of familie, want van het weer moeten we het niet hebben dit jaar.

 

Stad bezoeken

In de kerstvakantie heb je natuurlijk meer dan genoeg tijd om ook een dagje een leuke stad te bezoeken waar je normaal gesproken niet zo snel heen zou gaan. Denk bijvoorbeeld aan Maastricht, Amsterdam of Utrecht.

Leuke activiteiten voor in de kerstvakantie

 

 

Pyjama dag

Een pyjama dag kan natuurlijk niet ontbreken in de vakantie. Een dag niks maar dan ook echt niks doen. Begin met heerlijk uitslapen en daarna nog uren blijven liggen, series kijken in je bed en eten laten bezorgen zodat je de deur ook niet uit hoeft.

 

Film- of seriemarathon

Nodig al je vriendinnen bij jou uit en hou een filmmarathon van al jullie lievelingsfilms. Je kan natuurlijk ook een seriemarathon houden. Zoveel mogelijk gossip girl afleveringen kijken in een dag kan heel gezellig zijn.

 

Spa-dag

Een dag om jezelf helemaal te verwennen mag natuurlijk niet ontbreken. Doe lekker een gezichtsmaskertje op, lak je nagels in je favoriete kleur en neem een voetenbadje. Lekker ontspannend om weer helemaal op te laden voor het nieuwe jaar.

 

Leuke activiteiten voor in de kerstvakantie

 

Koken en bakken

Duik een dag de keuken in om je bijvoorbeeld lievelingstaart te bakken. Een leuke activiteit is ook om samen met vriendinnen kerstkoekjes te bakken en die mooi te versieren. Je kunt natuurlijk ook een avond lekker eten maken voor je familie.

Voornemens bedenken

Omdat het natuurlijk bijna 2016 wordt is het weer een nieuw jaar om fris te starten met nieuwe goede voornemens. Maak bijvoorbeeld een lijst met alle doelen die je graag zou willen behalen in 2016. Ze hoeven natuurlijk niet altijd realistisch te zijn maar het is altijd goed om te weten wat je doelen zijn zodat je er langzaam naar toe kunt werken.

Waar kijk jij het meest naar uit in de vakantie?