Nu het nieuwe seizoen echt begonnen is, is het leuk om je interieur daar op aan te passen. Het wordt toch echt tijd om al die leuke pastel gekleurde interieurdingen op te bergen en het her in te richten. Wij hebben tips om je huis of kamer naar het nieuwe seizoen in te richten en zo een gezellige sfeer te creëren. Lees verder voor al onze tips.

interieur herfst

1. Om te beginnen is het natuurlijk heel belangrijk om alles wat speciaal met de zomer heeft te maken van je interieur op te bergen. Ook een perfecte gelegenheid om je kamer eens een goede schoonmaakbeurt te geven zodat je een frisse start hebt, voordat je begint met herinrichten.

2. Om je kamer direct een andere look te geven, kun je je dekbedovertrek veranderen door bijvoorbeeld een mooie nieuwe hoes met een bruintint te kiezen. Naast het veranderen van je dekbed kun je ook heel makkelijk nieuwe kussenslopen halen. Je hebt vast wel kussens op je bed of bank liggen waar wel een nieuwe herfstige hoes omheen kan.

3. Hele kleine veranderingen aan je interieur kunnen al een groot verschil maken, zo ook het volgende idee: Vervang een mooie bos bloemen die je op je kast hebt staan bijvoorbeeld door een pompoen. Zulke kleine dingen maken je huis gelijk heel anders.

4. Als je aan herfst denkt dan denk je al gauw aan mooi gekleurde bladeren. Die zou je natuurlijk heel leuk in je interieur kunnen verwerken. Veel winkels verkopen nu neppe herfstbladeren. Je zou die bladeren bijvoorbeeld aan een draadje kunnen vastlijmen en als een soort slinger van bladeren boven je bed of bank kunnen hangen.

5. Een leuke en gezellige toevoeging in je kamer kunnen foto’s zijn. Zoek rond op internet naar de leukste herfstfoto’s, print ze uit en hang ze in een mooie collage in je kamer. Wat misschien nog wel leuker is, is om de foto’s zelf te maken. Ga op een mooie herfstachtige dag naar buiten en maak zelf prachtige foto’s die je achteraf kunt uitprinten.

interieur herfst

6. Om je huis extra gezellig te maken is het natuurlijk altijd leuk om wat meer kaarsjes neer te zetten. Je kunt bijvoorbeeld een mooi dienblad met allemaal verschillende kleuren en maten kaarsen neerzetten. Om het extra herfstig te maken kun je ook geurkaarsen kopen met bijvoorbeeld een zoete en warme geur, zoals appelkaneel.

Q: Wat vind jij het leukst aan de herfst?