Het is leuk om te hebben, gaatjes in je oren. Maar het is wel iets waar je goed over na moet denken! In deze blog deel ik mijn ervaring en wat tips.

Een aantal weken geleden vroeg een klasgenoot aan mij of ik oorbellen wilde nemen. Ik was hier al een aantal maanden over aan het denken, en ik had het er toevallig de dag ervoor met mijn moeder over gehad. Ik dacht laat ik het maar doen en mijn moeder vond het goed. We zijn toen gelijk naar een winkel gegaan om dit te laten doen!

Mijn ervaring

Het was een beetje een random iets wat ik uit het niets heb laten doen, maar ik ben zeker blij dat ik dit heb laten doen. Aangezien deze beslissing uit het niets kwam, had ik helemaal niet gedacht over de andere dingen die erbij komen kijken, zoals het schoonmaken en het hebben van gevoelige oorlellen.

Wij hadden ervoor gekozen om naar een drogist te gaan, aangezien ze hier niet werken met naalden maar met een pistool waar ze de oorbellen mee in het oor schieten. Ik kreeg daar eerst de keuze wat voor een soort oorbellen ik in mijn oor wilde hebben. Er was nog maar 1 paar van de oorbellen die ik wilde hebben, dus ik had geluk! Ik had ervoor gekozen om kleine zilveren oorbellen te nemen. De keuze was niet heel breed: de rest waren bloemen, hartjes en dolfijnen. En dit is niet iets wat ik wilde. De kosten voor alles was ongeveer 15 euro, dit is dus niet al te duur.

Eerst waren ze begonnen met het schoonmaken van hun handen en mijn oor, zodat er geen infecties konden komen. Nadat ze dit gedaan hadden gingen ze de plek van de oorbellen bepalen. Deze hadden ze afgetekend met een pen en ze hebben er met meerder mensen naar gekeken of deze plek goed was. Hierna mocht ik ook nog even zelf kijken of ik de plek mooi vond en gingen ze over tot het schieten van de oorbellen.

Ik had er dus voor gekozen om in alle 2 mijn oren een oorbel te nemen. Ze deden dit gelukkig tegelijk met 2 mensen. Ze telde af van 3 naar 1 zodat ze de oorbellen tegelijk konden schieten. Tijdens het schieten heb ik niks gevoeld, ik had verwacht dat dit meer pijn zou doen. Bij mijn rechteroor duurde het wat langer, omdat de achterkant van de oorbel er niet op wilde, maar dit was naar een paar seconden ook helemaal goed. Ik voelde toen de oorbellen er in zaten ook helemaal niks, dit was superfijn. Ik kon ook gewoon op mijn oren slapen en hier was ik ook superblij mee.

Een aantal tips

Als het aankomt op de verzorging zijn hier een aantal tips. Draai de oorbellen een aantal keer per dag rond, zodat ze niet vast komen te zitten. Je kan gewoon de voorkant van de oorbel pakken en deze naar links en rechts draaien en ook van voor naar achter. Het is ook erg belangrijk dat je handen goed schoon zijn als je dit doet, als je handen vies zijn is er een grote kans op infectie en dit wil je echt niet. Het is ook belangrijk om er zalf of druppels op te doen zodat het schoon blijft. Zelf had ik wat druppels die ik er een aantal keer per dag op moest doen. Deze kreeg ik van de mensen die de gaatjes geschoten hebben.

Nieuwe oorbellenimages

Na een aantal weken mochten deze oorbellen eruit. Ik heb ervoor gekozen om zwarte stud-oorbellen (zoals op de foto hier rechts) te halen, omdat ik deze mooier vind dan die ik had gekozen bij de drogist. Het eruit halen van de oorbellen voor de eerste keer was wel pijnlijk en het was moeilijk om de oorbellen los te krijgen, maar dit kwam ook goed na een paar minuten. Ik ben erg blij met de oorbellen die ik nu heb!

Foto’s van Tweedehands.nl en Claires