Ga jij binnenkort op wintersport of gewoon lekker op vakantie? Ben je al begonnen met de koffer inpakken? Zit je koffer zo vol dat je favoriete vest of trui niet mee kan op reis? Heb je gewoon echt geen ruimte meer? Wij hebben zeven tips voor je om ruimte in je koffer te besparen, zodat al jouw spulletjes mee kunnen.

1. Rollen in plaats van vouwen
Je zal het bijna niet geloven, maar door je kleding te rollen in plaats van te vouwen, bespaar je heel veel ruimte. En daar worden wij blij van! Probeer het maar is uit.

2. Schoenen
Schoenen kunnen vaak een vieze zool hebben en dan is het niet zo lekker om ze bij je opgerolde kleding te leggen. Stop je schoenen daarom in een douchemuts en je opgerolde kleding blijft schoon. Leg de schoenen die je meeneemt langs de zijkant van de koffer, met de zool naar de rand toe en leg hier een paar opgerolde sokken in. Dit bespaart heel veel ruimte in je koffer.

3. Vacuüm zakken
Vacuüm zakken zorgen ervoor dat je je kleding op een compacte manier kunt inpakken. De kleren worden luchtvrij ingepakt en dit kan wel 75% ruimte besparen, handig als je een lange reis gaat maken of naar wintersport gaat met die dikke kleren.reisflesjes

4. Reisflesjes
Door je shampoo en douchegel in reisflesjes te doen bespaar je heel veel ruimte in de koffer. Foundation, gezichtscrème en ander make-up kan je in lenzen doosjes doen.

5. Ondergoed in bh’s
Schuif je bh’s in elkaar en vouw de bandjes en je BH-band in de cup. Stop vervolgens je slipjes in de cup van je BH en vouw je bh’s dubbel. Door slipjes in de cup te stoppen verlies je de vorm van je BH niet en bespaar je veel ruimte in de koffer.

6. Riem langs de zijkant
Ook een manier om ruimte besparen is door je riemen langs de zijkant van de koffer te leggen. Hiermee bespaar je niet heel veel ruimte, maar alle ruimte in de koffer is meegenomen.

7.Wintersport? Draag al een deel van je kleding
Ga je deze vakantie op wintersport? Kerst en Nieuwjaar lekker tussen het sneeuw vieren? Dan heb je veel truien nodig en dus heb je ook maar weinig ruimte in de koffer. Een goede oplossing hiervoor, is om alvast de dikste trui, broek en grootste schoenen (laarzen/Uggs) aan te trekken. Fijne vakantie!