Introvert

Ben je zo iemand die niet gauw iets nieuws aandurft? Val je vaak weg in een groep? Klinkt het vaak goed in je hoofd, maar komt het er op het moment van zeggen iets moeizamer uit? Vaak kan dit te maken hebben met een schaamtegevoel. Dat je misschien wel iets verkeerds zegt of dat je denkt “Ach men zal het toch niet belangrijk vinden”. Jezelf wegcijferen of evenementen mislopen omdat je niet van de drukte houdt, helpt niet mee met het opbouwen van een grote sociale kring.

Uitgaan of Netflix?

socializeWaarom is het zo belangrijk om verschillende mensen te leren kennen? Als jij een bepaald doel wilt bereiken in je leven, is het goed om jezelf te omringen met mensen die dat al gedaan hebben. Des te meer variatie je in je kring hebt, des te meer kennis je op zal doen over van alles en nog wat. Je omgeving heeft een grote invloed op je gedrag. Dat wil niet zeggen dat thuis zitten of niet uitgaan verkeerd is. Maar elke dag thuis zitten of alleen maar op dezelfde plaatsen is niet gezond voor je ontwikkeling. Op een bepaalde leeftijd is het normaler om je op vaste plaatsen comfortabel te voelen. Maar als je jong bent of geïnspireerd bent om je te verdiepen in iets nieuws kunnen de volgende tips je hier misschien bij helpen.

How to make it work

– Doe iets wat je in je eigen stad doet een keer ergens anders, zoals shoppen of uit eten.
– Als je op je bus of trein wacht ga dan niet langs de rand staan maar loop even naar de Starbucks of Albert Heijn.
– Wees overal bij, bekende festivals, première van een vette film, de opening van een nieuwe cocktailbar.
– Creëer gelegenheden waar anderen deel aan kunnen nemen. Zoals barbecues of een voetbalwedstrijd thuis kijken.
– Sluit een sportabonnement af of sluit je aan bij een hardloopgroep (dit is vaak nog gratis ook).

Uiteindelijk zul je door ervaring merken wat jij het prettigste vindt. Je zult vanzelf langs deze weg mensen leren kennen met dezelfde interesses en het zal uiteindelijk allemaal goed komen!