Heb je zin om er eens lekker tussen uit te gaan? Wij hebben een stedentrip tip: Londen. Londen is echt een plaats waar je in een compleet ander land en cultuur zit maar alsnog vrij dicht bij huis want veel mensen realiseren niet hoe dicht bij Londen eigenlijk is. Lees verder voor onze tips over een stedentrip Londen.

London Big Ben Metro underground

Vervoer naar en in Londen

Twee goedkope manieren om naar Londen te gaan is met het vliegtuig of een busreis. Je kunt namelijk al vanaf €19.99  een enkele vlucht boeken. Busreizen starten meestal vanaf €52,50. Zoek gewoon even goed rond op internet. De makkelijkste manier om  te reizen in Londen is de metro. Je hebt de keuze tussen een oyster card en een travelcard. Een oyster card is een soort Ov-chipkaart die je kunt opladen. We raden aan om voor een travelcard te kiezen want daar betaal je eenmalig een vast bedrag voor en daarna kun je er onbeperkt mee reizen. Je hebt al een travelcard die een dag geldig is voor £12. Dat is omgerekend ongeveer €16.75.

 

Ponden in Londen

In Engeland betalen ze niet met de euro maar met ponden. Je zou er voor kunnen kiezen om geld van te voren om te wisselen maar dat is niet perse nodig. In de meesten winkels kun je namelijk gewoon pinnen. Ga je bijvoorbeeld naar een marktje dan is het natuurlijk wel handig om contant geld bij je te hebben. Onze tip is dan om gewoon in Londen zelf te pinnen. Houd er wel rekening mee dat £1 geen €1 is maar €1.40 is. Dus als je bijvoorbeeld iets koopt van  £20 is het €27.95.

Camden Town London

Ontdek Londen

Er is zo veel te zien en te doen in Londen. Iets wat je natuurlijk niet mag missen is de Big Ben, London Eye en de Tower Bridge.  De Big Ben en de London Eye kun je goed combineren, want die staan heel dicht bij elkaar. De Tower Bridge is daar ook maar een paar metro stations vandaan. Naast deze sightseeings kent iedereen wel Oxford street. Oxford street is de grote winkelstraat in Londen waar je heerlijk een middag kan shoppen. Je hebt heel veel leuke wijken in Londen zoals Kensington, Notting Hill en Camden Town. Onze persoonlijke favoriet is Camden Town. Camden Town is een hippe wijk in Londen waar je veel kunst, alternatieve mensen en heerlijk eten vindt. Neem een kijkje op de Camden Lock market waar veel kunstenaars zelf gemaakte dingen verkopen en je allemaal kraampjes vindt waar ze recht voor je neus heerlijk vers eten klaar maken. De maaltijden zijn meestal onder de £8 en de porties zijn over het algemeen groot.

Ben jij al eens naar Londen geweest en hebben jullie nog tips?