Met het drukke leven van nu hebben veel mensen geen tijd meer om bijvoorbeeld 3 weken lang op vakantie te gaan. Een perfecte oplossing kan dan zijn om zo nu en dan een stedentripje te maken. We kennen waarschijnlijk allemaal wel de standaard bestemmingen zoals Londen, Parijs of Berlijn, maar wil je nou naar iets minder bekends maar vooral origineels, dan is het Spaanse Valencia misschien een leuke keuze! Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje en ligt aan de oostkust. De stad is de geboorteplaats van de Paella, een bekend Spaans gerecht.

3 dingen om te doen in Valencia

1. Ciudad de las Artes y de las Ciencias

Een van de highlights van Valencia is toch wel Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Het zijn zes zeer moderne en opvallende gebouwen vlak bij elkaar waar je kunst en wetenschap vindt.

Valencia

2. Las Fallas

In Valencia wordt elk jaar van 1 maart tot 19 maart dagen een groot feest gevierd, Las Fallas. Het is een traditioneel feest en wat vooral opvallend is zijn de grote poppen van papier-maché of hout die door de hele stad staan en op het einde verbrand worden.

Valencia

3. Terrasje

Iets wat natuurlijk altijd leuk is om te doen na een lange dag wandelen door Valencia is heerlijk op een van de vele terrasjes gaan zitten en heerlijk een drankje bestellen of natuurlijk de bekende Paella uitproberen.

Valencia

Ben je zelf al een keer naar Valencia geweest of ben je zeker van plan om deze mooie stad te bezoeken, deel dan je ervaring in de reacties!