Als het nieuwe jaar begint bedenken veel mensen allemaal goede voornemens die ze willen bereiken of willen veranderen. Het is natuurlijk heel goed om voor jezelf doelen te stellen maar veel mensen vinden het toch moeilijk om zich eraan te houden en daarom hebben wij een paar tips zodat jij toch je doelen kan behalen.

Het echt willen

Het begint eigenlijk al bij de aller eerste stap of je je echt aan je doelen gaat houden. Je goede voornemen of doel moet echt iets zijn wat je wilt. Als je al twijfelt in het begin hoe moet je dan ooit dat doel behalen want je zal je nooit 100% inzetten voor iets waar je over twijfelt. Voor een doel waar jij helemaal achter staat geef je wel 110% om het te behalen. Dus ga eerst goed bij jezelf na wat nou echt een goede voornemen of doel is.

 

Geef jezelf de tijd en maak het haalbaar

Je mag natuurlijk dromen over grootste dingen maar maak een doel ook haalbaal voor jezelf. Door het haalbaar te maken voor jezelf kan je bijvoorbeeld ook je doel opdelen in kleine stukjes zodat je uiteindelijk bij het einddoel komt. Het is ook belangrijk om jezelf de tijd te geven. Het hoeft niet binnen een dag er te zijn maar zorg er ook voor dat het niet 10 jaar duurt. Zet voor jezelf een doel en geef jezelf bijvoorbeeld een maand of een half jaar. Zo kan je echt naar iets toe werken.

 

Accepteer als het niet lukt

Soms lukt het niet om je goede voornemens en doelen waar te maken. Dat is natuurlijk vervelend maar je kan het van twee manieren bekijken. Je kan daardoor heel verdrietig of boos worden op jezelf omdat je dat ene doel niet hebt gehaald maar dat hoeft helemaal niet. Probeer te accepteren dat het niet lukt. Lukt het vandaag niet dan misschien wel morgen. Denk aan alle dingen die je wel hebt behaalt en hoe trots je daar op hebt. Sommige dingen lukken gewoon simpel weg niet dus in plaats van je daar heel rot over te voelen kun je beter je tijd besteden aan doelen die wel haalbaar zijn voor jou.Doelen bereiken

 

Volhouden en jezelf belonen

Het is natuurlijk heel belangrijk dat je volhoud en zo je goede voornemens en doelen bereikt want dat is waar je natuurlijk voor gaat. Geef niet op na de eerste tegenslag want er zullen er waarschijnlijk nog veel meer komen. Niks gaat vanzelf, je zult er zelf voor moeten werken en energie in moeten stoppen. Het is misschien ook goed om jezelf te belonen als je een doel bereikt hebt. Bijvoorbeeld als je als doel hebt om 5 kilo af te vallen. Mocht dat binnen 2 maanden lukken koop dat die prachtige jurk voor jezelf waar je al maanden elke keer langs loopt. Zo motiveer je jezelf ook en hou je misschien vol tot het eind.

 

Q: Wat is jou doel voor 2016?