Het liefst snoozen we nog een paar keer, maar het ochtendritueel wacht. Douchen, aankleden, ontbijten, opmaken, stylen en de file in om uiteindelijk geheel verzorgd en bijtijds op ons werk te verschijnen. Een dagelijkse strijd tegen de klok. En dan is de Nederlandse vrouw over het algemeen nog niet eens erg ijdel. Hoe versnel je je beauty ochtendroutine en stap je vervolgens goed verzorgd de deur uit? Wij geven je enkele tips!

Douche en style ’s avonds

’s Avonds douchen in plaats van ’s ochtends bespaart je behoorlijk wat tijd. Kan je echt niet zonder je ochtenddouche? Was dan bijvoorbeeld ’s avonds alvast je haar (boven de wastafel) en spring ’s ochtends een paar minuten onder de douche. Ook je haar stylen in de ochtend kost meestal veel tijd, vooral lang haar. Waarom style je het niet de avond ervoor? Juist dat wilde randje dat je er na een nacht slapen aan overhoudt geeft je kapsel misschien juist wel dè look. Tot slot: check het weerbericht de avond van tevoren en leg je kleding alvast klaar. ’s Ochtends nog even snel je kleding strijken is helemaal een no go!

Droogshampoo

Glimt je haar ’s ochtends onverhoopt toch van vettigheid, probeer dan eens droogshampoo. Vooral met lang haar bespaar je hiermee enorm veel tijd. Droogshampoo zit net als haarlak in een spuitbus. Trek scheidingen in je haar en spray de droogshampoo over de vette plekken. Spray niet te veel en te dichtbij, anders krijg je grijswitte vlekken. Laat de droogshampoo even intrekken, terwijl je je bijvoorbeeld opmaakt (tijdswinst!). De korreltjes in de droogshampoo absorberen nu het vet. Ga daarna met je vingers door je haar om de droogshampoo te verspreiden. Borstel je haar daarna door. Droogshampoo fungeert tevens als stylingsmiddel doordat het structuur aan je haar geeft. Uiteraard is het geen vervanger van gewone shampoo.

Wees georganiseerd!

’s Ochtend kostbare minuten verspillen aan het zoeken naar een kwastje of die ene kleur oogschaduw in je toilettasje is zonde. Zorg dat er precies in je toilettasje zit wat je nodig hebt of nog beter: zet een een make-up organizer neer. Helemaal overzichtelijk! Was make-up kwasten met regelmaat en zorg dat je oog-, lip- en wenkbrauwpotloden ’s ochtends geslepen klaarstaan. Ga in je vrije tijd ook eens door je verzameling make-up en gooi oude producten of producten die je nooit gebruikt weg.

Snelle make-up tips

Een van de dingen je niet ’s avonds kan doen is je opmaken, wil je geen huid met verstopte poriën. Daarbij moeten we natuurlijk ook nog iets aan onze avond hebben! Hieronder enkele snelle make-up tips.

  • Multitask make-up: gebruik multitask make-up producten, zoals een foundation en poeder in een, een BB cream of een oogschaduwstick die als oogschaduw en oogpotlood fungeert.
  • Natuurlijk: houd het een beetje natuurlijk. Dagelijks met een 3 kleuren oogschaduw look op je werk verschijnen is echt niet nodig. En beter een minimal look dan veel slordig aangebrachte make-up.
  • Permanente make-up: ben jij zo’n vrouw die niet zonder mascara de deur uitgaat? Logisch, mascara is de meest gebruikte make-up. Waarom laat je je wimpers (en misschien ook je wenkbrauwen) niet verven? Ze lijken daardoor ook optisch voller.
  • Onderweg: ga je met de trein naar je werk? Rond je make-up dan gewoon daar af. Kan tegenwoordig allemaal!
  • Rode aandachtstrekker: een rode lippenstift of felroze trekt alle aandacht naar je lippen. Reuze handig als de rest in tijdsnood is gekomen.

Snelle body tips

Elke twee dagen je benen scheren kost zeeën van tijd. Waarom laat je ze niet waxen voor de zomer? Ook ’s ochtends je hele lichaam insmeren doen de meeste vrouwen niet. De avond van tevoren insmeren is een idee of gebruik ’s ochtends bijvoorbeeld een spray bodylotion of de Onder de Douche Body Lotion of Milk van Nivea. Deze breng je onder de douche aan na het afspoelen van je douchegel. Je vochtige huid neemt de substantie op en na een paar seconden spoel je je af. Na het afdrogen voelt je huid lekker zacht aan zonder een plakkerig gevoel achter te laten.

Tot slot: neem zo mogelijk je ontbijt mee de bus, trein of auto in.