Je stapt de deur uit en de kou sluit zich direct om je heen. Die vijf minuten die je normaal naar de bus fietst lijken op een half uur durende tocht door Siberië. En dan zijn ze op het werk of op school ook nog eens te beroerd om de verwarming flink hoger te zetten, omdat er altijd één persoon is die het niet koud heeft. Maar hoe vaak we de winter ook vervloeken om haar kou, er zijn ook prachtige en leuke dingen die alleen in de winter voorkomen.

Warm welkom

Thuiskomen en heerlijk onder een dekentje kruipen op de bank, Netflix aan en een grote kop thee of chocomelk om je handen mee op te warmen.

De gezellige winkelstraten

Snel even iets in de stad halen, maar vervolgens gebiologeerd naar alle prachtige etalages staan te kijken waar alles al in kerstsfeer verkeerd, waarna je je weg weer vervolgd door de straten die zijn versierd met prachtige lichtbogen en kerstversieringen.

Verse sneeuw

Wanneer je de gordijnen openschuift en erachter komt dat het enorm heeft gesneeuwd die nacht. Hop, naar buiten en de eerste stappen zetten in de verse nog onaangeroerde sneeuw en misschien wel een sneeuwengel maken.

Sneeuwbalgevecht

Nooit, nooit ben je te oud om met sneeuwballen te gaan gooien. Eventjes terug naar je kindertijd. Fanatiek sneeuwballen maken om vervolgens je slachtoffers uit te kiezen. Let the game begin!

De sfeer van het vroege donker

Doordat het zo snel donker wordt is het vaak dat je zo heerlijk overal naar binnen kan kijken. Nee, niet op een enge manier. Meer in de zin van dat je in de bus zit en dat mensen bezig ziet met de kerstboom op te tuigen, lampjes in de tuin hangen en gezelligheid in de woonkamer.

Kerst komt er aan

De kerstliedjes en de kersbomen, de heerlijke geur van ‘Pumkin spice late’ van Starbucks. Straten zijn versierd en mensen zijn vaak in een vrolijke mood. En dan niet alle kerstlichtjes te vergeten die je overal ziet twinkelen!