Eyeliner kan je beste vriend zijn of je ergste vijand. ‘Even’ een lijntje trekken. En ja hoor, je bent pas tevreden na het 7de lijntje. Dan zit het lijntje weer scheef dan loopt je eyeliner weer uit. Zo vervelend! Gelukkig word je eyeliner met deze trucjes je beste vriend.

Soorten eyeliners

– De potlood eyeliner is makkelijk in het gebruik, maar is niet zo gelijkmatig en dik aan te brengen als gel of vloeibare eyeliner.

– Mooi om aan te brengen is de gel eyeliner. Meestal zit de gel eyeliner in een potje met een fijne kwast.

– Met een vloeibare eyeliner kun je precies te werk gaan. Het enige nadeel van een vloeibare eyeliner is dat ze na het aanbrengen, vaak even nodig hebben om te drogen.

Trucjes

1. Longer lasting

Breng je eyeliner aan en ga er daarna met dezelfde kleur oogschaduw overheen. Door dit over je eyeliner aan te brengen zet je als het ware je eyeliner vast. Op deze manier blijft jouw eyeliner de hele dag mooi zitten.

2. Geen vaste hand?

Heb jij geen vaste hand en vind je het lastig om met een vloeibare eyeliner een strak lijntje te zetten? Gebruik dan eest een oogpotlood om lijntjes te zetten en ga hier met een vloeibare eyeliner overheen. Ook kan je eerst kleine stipjes zetten met je eyeliner en deze vervolgens met elkaar verbinden.elle-eyeliner-3

3. Maak je eigen eyeliner

Geen eyeliner in huis? Geen probleem. Pak gewoon je mascara en breng daar wat van aan op een eyeliner kwastje. Of maak je eyeliner kwastje een beetje nat en ga daarmee door een oogschaduw na keuze. Trek daarna een mooi lijntje. Let op, de kleur van je oogschaduw wordt donkerder doordat het kwastje nat is.

4. Monolids (hangende oogleden)?

Valt jouw ooglid net over het velletje waar je normaal een lijntje met je eyeliner op zou aanbrengen? Dan maak je het lijntje gewoon wat dikker. Voor je gevoel lijkt het heel dik, maar je zal zien dat het uiteindelijk echt meevalt.

5. Tussen je wimpers

Breng je eyeliner ook tussen je wimpers aan. Door ook hier je eyeliner op aan te brengen lijken je wimpers een stuk voller. Dat willen we toch allemaal?

6. Witte eyeliner voor grotere ogen

In de waterlijn breng je witte eyeliner aan en je ogen zullen groter lijken! Breng niet te veel aan, want dan oogt het onnatuurlijk.

7. Huidskleurige eyeliner

Werk foutjes of uitgelopen deeltjes weg met een huidskleurige eyeliner. Dit is veel beter dan de boel proberen weg te halen met je vingers of een doekje. Dit is trouwens ook een goede truc voor een super strakke lijn boven onder je oog.

8. De perfecte wing

Heb jij moeite met het maken van een strakke wing? Probeer je wing eens naar je oog toe te tekenen in plaats van er vanaf.

9. Cat eyeplakband

Om de perfecte cat eye te maken plak je plakband langs je ooglid omhoog en teken je jouw lijntje hierlangs. Ook kan je een strak eyeliner lijntje met een visitekaartje tekenen of gebruik een lepel.

10. Wimperkruller

Gebruik je een wimperkruller, dan kun je ook overwegen om eyeliner op de wimperkruller aan te brengen en zo op ooglid aan te brengen.