Wie had ooit gedacht dat de gekleurde mascara nog eens terug zou komen? Paarse, blauwe en turquoise wimpers mogen weer! Maar is het niet een beetje ‘trashy’?

Met Cyndi Lauper en Madonna als stijliconen ontkwam niemand eraan. Felle kleuren, getoupeerde kapsels, leggings en beenwarmers kenmerkten de jaren tachtig stijl. Gekleurde mascara sloot daar goed bij aan en zoals met alle trends, keert deze nu terug. Alleen hoeft het niet compleet met een neon-roze lippenstift en getoupeerd waterstofperoxide kapsel. Kies de juiste kleur mascara bij jouw kleur ogen en laat ze spreken!

Welke gekleurde mascara bij welke kleur ogen?

Een mascara is normaliter zwart, (donker)bruin of grijs en bedoeld om je ogen te laten spreken en je make-up af te maken. Een gekleurde mascara laat je ogen ook spreken, maar dan anders. Omdat de kleur lichter is, is er meer contrast en meer overloop met je oogkleur. Dit geeft een wat dromigere, zwoele blik! Wat is jouw kleur ogen?

  • turquoise mascaraBlauwe ogen: kies voor paarse mascara en turquoise mascara. Blauwe mascara bij blauwe ogen staat flets. Puur groen vloekt.
  • Groene ogen: paars is de klapper voor groene ogen. Op de kleurencirkel staat paars tegenover groen. Het groen in je ogen wordt dus echt versterkt. Blauwe mascara vloekt erg bij groene ogen. Groen en turquoise kunnen wel afhankelijk van de precieze kleur groen van je ogen.
  • Hazel eyes: hazelkleurige ogen hebben een mix van kleuren en zijn vooral bruingroen. Neem in ieder geval geen blauwe mascara, het vloekt en staat hard.
  • Bruine ogen: deze kleur vormt een soort neutrale basis voor alle kleuren. Je hebt dus geluk! Niks vloekt. De kans is wel groter dat je van nature donkerdere wimpers hebt en een te lichte kleur mascara misschien wat minder staat.

De minder gangbare kleuren mascara roze en geel staan in principe bij elke kleur ogen, je moet er alleen wel van houden. Sommige merken overdrijven hun assortiment echt. Om nu een rode mascara te produceren. Zo lijkt het net alsof je bloeddoorlopen ogen hebt of zojuist bent geslagen.

Do’s en Don’ts

Om de gekleurde mascara echt leuk te maken hebben we nog enkele do’s en don’ts voor je:

  • paarse mascaraErg sophisticated is om dezelfde kleur oogschaduw als mascara te gebruiken, bijvoorbeeld: paarse mascara en dezelfde kleur paarse oogschaduw.
  • Of kies een bijpassende kleur, zoals: turquoise mascara met mintkleurige oogschaduw.
  • Een contrasterende kleur is natuurlijk ook een optie, hoewel het een kwestie van smaak is of je een regenboog-look wilt creëren. Denk aan blauwe mascara en roze oogschaduw.
  • Kies niet een te lichte kleur mascara. Een zilverkleurige mascara lijkt misschien heel flitsend, maar waarschijnlijk lijkt het net alsof er een laag stof op je wimpers ligt.