Iets wat niet onopvallend is gebleven is de eyeliner trend. Van een simpel lijntje tot een heftige Cateye look met gekleurde eyeliner. Steeds meer merken breiden hun assortiment uit met allemaal verschillende soorten eyeliners. Maar na vijf verschillende soorten in je hand te hebben gehouden twijfel je toch weer welke het beste is en wat nou eigenlijk het verschil is tussen al die eyeliners.

gel eyelinerGel eyeliner

Gel eyeliner zit vaak in een klein potje en kun je het beste aanbrengen met een dun kwastje, speciaal voor eyeliner. Het is een fijne eyeliner om te gebruiken in combinatie met oogschaduw maar oefen van tevoren wel even, want gel eyeliner is niet de meest makkelijke eyeliner om aan te brengen.

Vloeibare eyeliner

Vloeibare eyelinerVloeibare eyeliner of Liquid eyeliner is echt een eyeliner waar je veel mee moet oefenen om een mooi lijntje te krijgen. Een groot voordeel van deze eyeliner is dat deze snel opdroogt en daarna ook heel lang blijft zitten. Deze eyeliner is perfect als je voor een cateyeliner of winged eyeliner look wil gaan.

Potlood eyeliner

Potlood eyelinerPotlood eyeliner komt het meeste voor en is perfect als je net begint met eyeliner. Het potlood kun je gemakkelijk aanbrengen en zo vaak slijpen als je wilt voor weer een scherpe punt. Je hebt potlood eyeliners in heel veel verschillende kleuren en ze zijn gemakkelijk mee te nemen. Een nadeel is wel dat deze eyeliner wat minder lang blijft zitten.

Eyeliner pen

Eyeliner penEen eyeliner pen lijkt eigenlijk gewoon op een viltstift. Het is een hele makkelijke eyeliner om aan te brengen. Je moet wel even zoeken naar een goede eyeliner pen die goed blijft zitten, want de kwaliteit kan nog weleens verschillen per merk. Een klein nadeel van de eyeliner pen is dat deze best snel kan uitdrogen en dus vaker vervangen moet worden dan bijvoorbeeld een potlood eyeliner.