Misschien heb je het al eens voorbij zien komen op social media: het hardcore contouren van je gezicht. Het is bij veel van ons al bekend dat je door middel van een bronzer schaduwen kunt creëren. Zo contour je al een beetje. Bij hardcore contouren ga je net een stapje verder. Hiermee ga je namelijk de vorm van je gezicht veranderen. Nieuwsgierig hoe je dit nou het beste kunt doen?

Wat heb je nodig?

2 foundation kwasten
1 á 2 tinten te lichte foundation
1 á 2 tinten te donkere foundation
bronzer (zonder shimmer)
transparante poeder
blush

Oke, laten we beginnen! Allereerst gaan we de te lichte foundation aanbrengen. Op de plaatjes is te zien waar dat precies is gedaan. Onder de ogen wordt een soort brede V getekend, de punt van de V zal bij de neusvleugels eindigen. Deze kleur je volledig in. Dan komt er een streep op de brug van de neus. Deze trek je richting je voorhoofd en daar teken je wederom een brede V. Het hangt er vanaf hoe groot je voorhoofd is. Heb je een wat groter voorhoofd dan is het verstandig om de V wat kleiner te houden. Ook komt er een lichte foundation streep op je cupido boog (dit is boven je lip) en op je kin. Als laatst gaan we nog 2 strepen toevoegen. Deze komen onder het gedeelte waar je normaal je bronzer aanbrengt.

gezicht shapenDan is het tijd voor de donkere foundation. Deze komt eigenlijk simpelweg op de stukken huid waar de te lichte foundation niet is geweest. We beginnen bovenaan met het voorhoofd bij de tempels. Dit zijn simpelweg de 2 stukken waar vaak inhammen ontstaan. Vanuit daar trek je een lijn langs je haargrens. Dit doe je helemaal tot het gebied waar je normaal de bronzer aanbrengt (onder de jeukbeenderen). Weet je nou niet helemaal hoe je deze lijn moet gaan maken? Hou dan je make-up kwast tegen het midden van je oor aan en zorg dat je een rechte lijn naar je mondhoek maakt. Deze lijn kleur je in tot het punt waar mensen vaak een kuiltje hebben. Als laatste ga je onder je kaaklijn een lijn trekken, dit doe je aan beide kanten.

Alle foundation zit er nu op. Nu komt het belangrijkste: het blenden hiervan. Eerst blend je alle lichte foundation uit, als je dit hebt gedaan is de donkere kleur aan de beurt. Als dit allemaal is gedaan blend je de donkere en lichtere gedeeltes door elkaar.

Nu heb je een geheel. De donkere schaduwen kun je nog extra aanzetten met een bronzer (zonder shimmer). Op de appeltjes van je wangen breng je een blush aan. Om alles vast te zetten poeder je je hele gezicht af met een transparante poeder. Dit is een belangrijke stap want als je dit niet doet is er een kans dat de foundation niet mooi op zijn plaats blijft zitten.

Succes!

gezicht shapen