De perfecte rode lippen, je ziet ze vaak in de media. Het lijkt best makkelijk om na te maken, maar daar kun je je dus nog aardig in vergissen. Daarom leer je hier welk stappenplan ik hiervoor heb gemaakt, zodat jij jouw perfecte rode lippen kan creëren.

Stap 1: We beginnen met de basis
De basis is erg belangrijk, omdat we in deze stap nog even de lipstick laten liggen. We gaan namelijk de lippen scrubben. Dit kun je doen met een lipscrub of door met de haartjes van je tandenborstel roterende bewegingen te maken over je lippen.

Stap 2: Nu gaan we lippotlood gebruiken
Eerst trekken we een lijntje over je liprand. Daarna kleur je de rest van je lippen in met het potlood. Als je wilt kun je altijd nog je lippen groter laten lijken omdat je nu met dit potlood zelf je liplijn kan bepalen.

Stap 3: Nu gaan we de lippen stiften
Het stiften van je lippen kan met een lip penseeltje of met de lipstick zelf. Het mooiste resultaat krijg je met een lip penseeltje. Na het eerste laagje laat je het gewoon even intrekken. Als het ingetrokken is bijt je met je lippen op een tissue, zodat de overige kleur eraf komt. Dan doe je er weer een laagje lippenstift overheen. Zorg ervoor dat je de nadruk legt op het midden van de mond.

Stap 4: Een beetje glans voor volle lippen
Als laatste doen we een heel klein beetje transparante lipgloss in het midden van de onderste lip, dit zorgt voor een voller effect. Wil je de lipstick mat houden dan sla je natuurlijk deze stap over.

En zo krijg je perfecte rode lippen!