Vraag jij je ook weleens af hoe celebrities altijd met een perfect gecontourneerd gezicht verschijnen op alle foto’s? Hebben ze echt zo’n strak omlijnd gezicht? Natuurlijk zien ze er in de regel goed uit, maar make-up speelt een vitale rol bij hun verschijning. Een van die onderdelen is blush.

Blush, of rouge, is een essentieel onderdeel van make-up. Het maakt je gezicht als het ware ‘af’. Met blush highlight je je wangen en maak je je gezicht ovaler, de ideale en nastreefbare gezichtsvorm. Daarnaast geef je je gezicht een gezonde gloed. Niet zoals in de jaren 80 met een blozende roze blush met bijbehorende permanent en zilverblauwe oogschaduw, maar op subtiele wijze. Om je wangen en jukbeenderen te te highlighten heb je de juiste tint blush nodig, een die je natuurlijke huidtint completeert zonder over de top te ogen. Enkele tips!

Lichte huid

pink blushHeb je een lichte huid? Kies dan zeker niet een te donkere kleur, hoe mooi je die ook vindt. Een gezonde blos geef je je wangen door een lichtroze kleur aan te brengen die het dichtst bij je eigen huidtint ligt. Strijk lichtjes over de ‘appeltjes’ van je wangen en je hebt al voldoende kleur.

Getinte huid

coral blushEen snufje koraal haalt een getinte huid helemaal op. Breng een streek lichtroze blush aan over je wangen en daarna een beetje van een licht koraalroze blush op je jukbeenderen om ze te highlighten.

Donkere huid

Wat het helemaal maakt bij een donkere huid is coral oranjeeen roze blush gemengd met een koraal kleur die tegen het oranje aan ligt. Breng de lichtroze kleur op je wangen aan en de oranjeachtige blush op de appeltjes van je wangen. Als alternatief kan je ook kiezen voor een blush in magenta voor je jukbeenderen. Lekker gewaagd!

Tips

Breng blush aan van buiten naar binnen tot net onder je buitenste ooghoek en zeker niet te veel richting je neus. Het gereedschap waarmee blush wordt aangebracht bepaalt voor een groot deel het resultaat. Gebruik dus een kwast van echt haar voor een gelijkmatige verdeling. Synthetische kwasten geven een minder mooi resultaat. Kwasten met echt haar kosten misschien wat meer, maar ze gaan een leven lang mee!
blush kwast echt haar