Vrijwel alle vrouwen houden van make-up, maar is het wel zo verstandig om het te dragen in de zomer? Neem nu foundation: je zweet over het algemeen vaker in de zomer en het is niet fijn als je make-up er vervolgens afsmelt. Toch kan je proberen dit probleem op meerdere manieren op te lossen.

Zomers hot or not?

In de zomer lopen we vaak met een zonnebril op en wees nou eerlijk: wie ziet dan nog wat van die mooie oogschaduw? Je kunt eventueel een concealer gebruiken op de plaatsen van oneffenheden en als verfrissing een lipgloss in plaats van een lipstick. Vind je een tintje mascara toch iets te saai of te weinig, dan kun je ook een dun lijntje eyeliner aanbrengen met iets meer mascara. Je kunt eventueel altijd voor een spannende lipkleur gaan, zoals felroze of knaloranje. Ga je zwemmen? Draag dan beter helemaal geen make-up en geniet gewoon lekker van het zwemplezier. Want dat is het allerbelangrijkste!

make-up-dragen-in-de-zomer

Glamour verslaafd

Ben je nou toch zo fanatiek over make-up en vind je het belangrijk om er op en top uit te zien zomers? Dan zijn er genoeg alternatieven die je make-up langer houdbaar maken. Je kunt eventueel een primer aanbrengen. Dit is een crème die niet alleen de lijntjes in je gezicht opvult, maar ook je foundation langer behoudt. Een poeder matteert je gezicht dat sneller zal glimmen vanwege de zon. Een waterproof mascara is ook handig voor als je zweet. Al met al kun je er dus toch goed uitzien in de zomer, alleen moet je dan wel erg toegewijd zijn!