De zomer is nu toch echt officieel begonnen. Tijd voor zonnen, barbecuen en tot laat op een terrasje zitten. Omdat je waarschijnlijk veel gaat zwemmen en soms ook zweet in de zomer, dragen de meeste mensen toch liever wat minder of andere make-up. Om die rede zetten wij 6 make-up producten op een rijtje die onmisbaar zijn voor de zomermaanden.

Waterproof mascara & eyeliner

Iets wat echt niet kan missen in de zomer is een goede waterproof mascara. Als je de hele dag aan het zwembad zit en zo af en toe een duikje neemt is het wel handig als je mascara op zijn plek blijft zitten. Mocht je zelfs in de zomer geen afscheid kunnen nemen van je mooie winged eyeliner dan raden wij ook aan om deze in een  waterproof versie te kopen om panda ogen te voorkomen.

unnamed

Matterende gezichtspoeder

Helaas glimmen onze gezichten in de zomer net iets meer dan anders. Dat komt omdat je huid meestal net iets vetter is dan anders of omdat we zweten. Schaf een goede matterende gezichtspoeder aan om dit te voorkomen. Toch kan je gezicht door de dag heen vaak weer wat gaan glimmen, dus onze tip is om je gezichtspoeder gewoon even mee te nemen zodat je altijd even je make-up kan bijwerken.

 

Lipbalsem met SPF

Iets wat veel mensen niet weten is dat je lippen ook kunnen verbranden. Dat kan heel snel gaan omdat er namelijk geen pigment in je lippen zit. Kies daarom in de zomer voor een lipbalsem met SPF erin. Naast dat je je lippen beschermt verzorgt de lipbalsem ze ook nog eens.

 

Bronzer

In de zomer geeft het wel een mooi effect om wat bronzer te gebruiken. Het geeft je net iets meer een sun kissed glow. Kies voor een mooie matte bronzer die niet te orange is voor je huid, want dat is toch wel echt een grote make-up misser.

Bright Lipsticks For Summer

 

Felle lipstick

In de zomer dragen de meeste mensen liever wat minder make-up omdat je het er toch allemaal weer af zweet door het warme weer. Wil je toch een beetje het  full face make-up effect? Kies dan voor een felle lipstick . Zou gauw je een lipstick ophebt lijkt het toch een beetje alsof je meer make-up draagt en het is ook nog eens een makkelijk bij te werken product.

 

BB cream

Wil je in de zomer toch liever niet zonder een beetje dekking de deur uit? Kies dan voor een BB cream in plaats van een foundation. Een BB cream geeft toch een beetje dekking maar ligt wat luchtiger op de huid. Een groot pluspunt is dat er vaak ook SPF in BB cream zit.

Q: Welk make-up product is voor jou onmisbaar in de zomer?