In de winkel zijn er zo veel verschillende lippenstiften te koop dat het vaak lastig is om een lippenstift te kiezen. Wil je een nude kleur of wil je toch gaan voor knalrood? Heb jij moeite met de juiste kleur lippenstift kiezen? De truc voor de juiste lippenstift, is kijken naar je huidskleur. Bekijk hier welke kleur lippenstift geschikt is voor jouw huid.

Ondertoon bepalen

Als eerste is het goed om te kijken of je huid een warme of koele ondertoon heeft. Geel is warmer, roze is koeler. Een snelle manier om te bepalen wat de ondertoon van jouw huid is, is om te kijken naar de aderen op de binnenkant van je pols. Als die blauw zijn dan heb je een roze ondertoon. Wanneer je aderen groen zijn, dan heb je een warme gele ondertoon. Als je nu nog steeds niet zeker weet welke ondertoon je hebt kan je een sieraad van goud en een van zilver bij je gezicht houden. Past zilver het beste bij je huid? Dan heb je een koele roze ondertoon en als dat goud is, dan heb je een warme gele ondertoon. Heb je een warme ondertoon? Dan staan lippenstiften met bruintinten zoals, caramel, mokka en goud goed bij je. Maar ook oranje en roze lippenstiften. Heb je een koele ondertoon? Kies dan voor kersenrode of donkerrode lippenstiften.

Huidskleur

Lichte huid
Heb jij een lichte huid? Dan kan je het beste kijken naar roze, nude, beige en abrikoostinten lippenstiften. Als je een warme gele ondertoon hebt, dan moet je oppassen met felroze en fuchsia, dit kan vloeken bij je warme ondertoon.

Medium huid
Bij een medium huid denk je al snel aan een lichtbruine huidskleur, maar eigenlijk is het gewoon een huid die iets donkerder en warmer is dan een hele bleke huid. Kleuren die goed staan bij jouw huid zijn iets donkerdere tinten. Kies voor niet te lichte lippenstiften, maar juist voor donkerroze, donkerrood of een bessenkleur.

Donkere huid
Met een donkere kleur kan je lichte lippenstiften beter laten staan en kiezen voor warmere en donkere kleuren. Bruine, rode en paarsachtige tinten zullen je lippen waarschijnlijk het meeste laten spreken. Ook een oranje en pruimenkleur zal jou heel mooi staan.