Super handige make-up tricks die we met jullie willen delen vind je in dit artikel. Met behulp van de juiste ingrediënten maak je binnen no-time lipbalsem, lipgloss en zelfs foundation. Zelfgemaakte make-up is handig als jouw bestaande make-up op is of als je make-up te duur vindt. Daarnaast is make-up maken met je vriendinnen ook heel gezellig.

Verschil tussen zelf make-up maken en zelf kopen

De meeste mensen kiezen er voor om naar de winkel te gaan en cosmetica te kopen. Maar zijn deze producten wel goed voor je huid? Vaak zitten de kant en klare cosmetica vol met andere troep, die juist niet goed is voor je huid en deze extra verstopt. Wat je vaak ook dreigt te vergeten is dat de meeste cosmetica op dieren wordt getest. Een goed alternatief is dus het maken van je eigen make-up, hierbij weet je hoe het wordt gemaakt.

Lipbalsem

lipbalsem makenNodig:

– 3 el vaseline of bijenwas
– 1 el amandelolie, vitamine-e, kokosolie, aardbeien olie, honing of cacaopoeder
– Klein potje of reisdoosje

Lipbalsem is het makkelijkste product om zelf te maken. Verwarm eerst de vaseline of bijenwas in een bakje, in de magnetron en wacht tot het smelt. Meng er nu naar keuze wat amandelolie, vitamine-e olie, kokosolie, aardbeien olie, honing of cacaopoeder door. Giet het mengsel in een klein potje of reisdoosje van bijvoorbeeld kruidvat en laat het mengsel afkoelen in de koelkast. Je lipbalsem is nu klaar.

zelf lipgloss makenLipgloss

Nodig:

– 3 el gesmolten vaseline of goedkope dagcrème
– 3 druppels honing
– Mespuntje lipstick
– Bakje

Meng de gesmolten vaseline of goedkope dagcrème met de honing en voeg er een mespuntje van je favoriete lipstick bij. Roer alles goed door elkaar en doe het mengsel in een bakje. Laat het vervolgens afkoelen in de koelkast en klaar is je lipgloss.

Foundation

zelf foundation makenNodig:

– 1 tl arrowroot poeder ( te koop bij de Albert Heijn)
– Cacaopoeder, kaneel of nootmuskaat
– Amandelolie

De basis van foundation is arrowroot poeder. Bij een lichte huid heb je een eetlepel nodig en bij een donkere huid een theelepel. Kies een poeder uit: cacaopoeder, kaneel of nootmuskaat en voeg deze aan de arrowroot poeder toe. Hoe meer cacaopoeder, kaneel of nootmuskaat, hoe donkerder je foundation wordt. Als laatste voeg je wat amandelolie toe, zodat je een vloeibare foundation overhoudt.