We love lipstick! Maar na anderhalf uur weer je lipstick moeten bijwerken? Daar houden we niet van. Natuurlijk kan dit liggen aan de kwaliteit en het soort lipstick dat je gebruikt, maar je kan er zelf ook wat aandoen om langer van je lipstick te genieten. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Exfoliëren

Lipstick kan je lippen uitdrogen en daarnaast is lipstick erg verraderlijk als je droge lippen hebt. Door lipstick worden velletjes en rimpels in je lippen namelijk extra zichtbaar. Daarom moet je je lippen exfoliëren. Dit doe je door zachtjes met je tandenborstel over je lippen te borstelen. Hierdoor verwijder je de dode huidcellen, waardoor je zachte lippen krijgt.

Concealer

Het klinkt misschien een beetje raar, maar je kunt voordat je je lipstick aanbrengt een beetje concealer op je lippen smeren. Dit zorgt ervoor dat je lipstick makkelijker aan kan worden gebracht en daarnaast neutraliseert het je lipkleur waardoor de echte kleur van je lipstick goed te zien is.

Lipliner

Voor dat je je lipstick aanbrengt, kun je je lippen omlijnen en inkleuren met een zelfde kleur lipliner. Een lipliner kan je zien als een soort primer voor je lipstick waardoor je lipstick langer blijft zitten. Ook komt door de lipliner de kleur van de lipstick beter tot zijn recht.

Magic Fix

Artdeco Magic Fix Lipstick Sealer

De Magic Fix van Artdeco fixeert elke lippenstift en zorgt ervoor dat deze niet uitloopt of afgeeft. De originele kleur en glans van de lippenstift wordt niet beschadigd. Na het eten of drinken blijft je lippenstift zitten. Ook is de Magic Fix kiss- en waterproof. Dit is niet geschikt voor lipgloss. Je brengt de Magic Fix aan op je gehele lippen en vervolgens je lipstick. Pas wel op, want de lipstick sealer kan een beetje branden.

Transparante poeder

Voor de laatste tip heb je transparante poeder, een dun papieren zakdoekje en een kwast nodig. Deze tip gebruik je pas na het aanbrengen van je lipstick. Neem een dun papieren zakdoekje en houd deze voor je lippen. Neem wat transparante poeder en dep deze door middel van je kwast over je lippen heen. Dit zorgt ervoor dat je lippenstift niet vlekt en blijft zitten waar die moet zitten.