We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, een gebroken lippenstift, oogschaduw of bronzer. Is je mascara alweer toe aan vervanging? Je eerste reactie is weg gooien ervan. Maar waarom als je met een paar simpele trucjes je make-up weer kan herstellen? Zo fix je jouw gebroken of lege make-up.

Bronzer / blush / oogschaduw

Dat moment dat je blush, bronzer of oogschaduw op de grond valt en hem voorzichtig oppakt om te kijken of die nog heel is, is voor een echte beauty lover bijna net zo erg als wanneer je telefoon op de grond valt. Wanneer je poeder in duizend stukjes gebroken is baal je als een stekker. Gelukkig hebben we hier een oplossing voor gevonden.

Het enige wat je nodig hebt:

  • Item met een plat cirkelvormig oppervlakte
  • Ontsmettingsalcohol
  • Een mes
  • Keukenpapier

Lipstick

Is je favoriete lipstick gevallen of was je iets te enthousiast je lippen aan het inkleuren, waardoor hij is gebroken? Dit trucje gaat er voor zorgen dat jij je lipstick weer kunt gebruiken!

Het enige wat je nodig hebt:lippenstift maken

  • Aansteker of brandende lucifer
  • satèprikker
  • vriezer

Gebruik een aansteker of lucifer om de lipstick die nog in het omhulsel zit te verhitten. Hierdoor smelt de bovenkant een beetje. Bevestig beide stukken van de lipstick weer op elkaar en houdt de stukjes gedurende een minuut op elkaar gedrukt. Wanneer je voelt dat de lippenstift weer zo goed als vast zit, kun je met een satèprikker de stift gladmaken door overtollige stukjes eraf te schapen. Stop je lipstick een half uur in de vriezer zodat die weer hard wordt. Je lipstick is weer zo goed als nieuw!

Mascara

Je hebt net een nieuwe mascara gekocht en na een paar weken is hij alweer toe aan vervanging. Dit komt doordat hij uitgedroogd is. Gelukkig zijn er manieren om je mascara weer tot leven te wekken.

mascara-beauty-tips-uitgedroogt-klontenHet enige wat je nodig hebt:

  • kokend water, lenzenvloeistof of olie

De makkelijkste manier is om je goed gesloten mascara in kokend water te leggen. Na een paar minuten zal de opgedroogde mascara gesmolten zijn. Ook kun je een of twee druppels lenzenvloeistof in je mascara doen en schud hem flink. Heb je geen lenzenvloeistof in huis? Dan kun je ook een drupje olie, denk aan babyolie, amandelolie of olijfolie toevoegen. Het verwarmen van de mascara kan je ontelbaar keer doen, maar het toevoegen van lenzenvloeistof of olie niet.