Het is natuurlijk erg belangrijk dat je de juiste kleur kiest voor je wenkbrauwen. De juiste kleur maakt al een groot verschil. Om de kleur van je wenkbrauwen te bepalen kijken we naar je haarkleur. Een te donkere wenkbrauwpotlood kan zorgen voor een harde uitstraling, maar met een te lichte wenkbrauwpotlood komen je wenkbrauwen niet mooi uit. Het is dus belangrijk dat je zorgvuldig een wenkbrauwpotlood. Daarmee gaan wij jou helpen.

Rood haar

Voor meiden met rood haar is het belangrijk dat hun wenkbrauwen een paar tinten donkerder zijn dan hun haar. Ongeveer tot drie tinten donkerder. Ook is het belangrijk om niet een te assig en koele kleur te kiezen, maar ook een rode warmere tint toe te voegen. Zo krijgen redheads perfecte wenkbrauwen.

Blond haar

Voor de blondies is het ook mooier om een wenkbrauwpotlood te gebruiken die een paar tinten donkerder is dan hun haren. Als je gebruik maakt van een wenkbrauwpotlood die een tint lichter is dan je haarkleur, zullen je wenkbrauwen totaal niet opvallen. Maar kies ook niet voor een wenkbrauwpotlood die meer dan drie tinten donkerder is dan je haarkleur, want dan krijg je een harde look. Kies niet voor een wenkbrauwpotlood met een warme ondertoon, maar ga juist voor een koele tint, zoals een askleur. Shinen met die wenkbrauwen!

Bruin haar

In tegenstelling tot rood en blond haar is het wel belangrijk om te kiezen voor een wenkbrauwpotlood die een of twee tinten lichter is dan je eigen haarkleur. Omdat jouw haar donkerder is, is het mooiste als je wenkbrauwen wat lichter zijn, zo creëer je een zachtere uitstraling. Hup, naar de winkel en pak jouw wenkbrauwpotlood.

Zwart haar

Heb jij zwart haar? Dan kan je kiezen voor een zwarte wenkbrauwpotlood die drie tinten lichter is dan je haarkleur. Het beste is om voor een donkerbruine wenkbrauwpotlood te gaan.