Ook weleens gehoord? De dame in kwestie draagt geen make-up omdat haar man haar zo het liefste ziet. Vertaling: alsof je geen make-up draagt. Want zeg nu zelf, welke vrouw gaat er nu echt helemaal zonder make-up de deur uit?

Madonna zonder make-upMet de nude look leek het er even op dat geen make-up de trend zou worden. Grote sterren, zoals Jennifer Aniston en Beyonce, zetten de toon. Uiteraard bleek al snel dat ze een leger stylisten achter zich hadden staan. Een nude look hield ongeveer in: een natuurlijk ogende foundation, wat concealer, transparante poeder, een vleugje mascara, een lichte blush, een nude lippenstift en je bent alweer heel wat beautyproducten verder. Gelukkig zijn sommige celebs zo aardig om soms echt natural de deur uit te gaan. Of beter gezegd, zijn sommige fotografen zo aardig op het juiste moment te klikken en ons een goed gevoel over onszelf te geven!

De werkelijkheid over make-up

Uit een studie onder 2000 vrouwen van de Daily Mail rolden de volgende resultaten:

 • Vrouwen voelen zich minder aantrekkelijk zonder make-up.
 • Vrouwen gaan zelden de deur uit zonder hun toilettasje op zak.
 • Een nieuwe relatie, werk en je gehate ex tegen het lijf lopen gelden als de voornaamste redenen om nooit het thuisfront te verlaten zonder lippenstift en mascara.
 • Het duurt gemiddeld vier weken voordat hun nieuwbakken vriend hen zonder make-up ziet.
 • Een derde van de vrouwen is ervan overtuigd dat wanneer ze hun naakte gezicht te vroeg in de relatie laten zien, het op niks uit zal draaien.
 • De helft maakt zich zorgen dat hun partner hen minder mooi vindt zonder make-up.
 • Een vijfde is zelfs bang dat ze hun partner zullen shockeren.
 • Zes op de tien wil eerst zeker zijn dat hun partner haar leuk genoeg vindt alvorens face naked te verschijnen.
 • Een date vergt gemiddeld minimaal 40 minuten aan voorbereiding om met de perfecte make-up, kapsel en outfit te verschijnen.
 • Volgens de vrouwen lijk je ouder zonder make-up omdat het rimpels verhult.
 • Een derde van de vrouwen is ervan overtuigd minder succes te boeken bij de andere sekse als ze natural de deur uit gaan.
 • 32 procent van de vrouwen zou het vreselijk vinden als een collega haar zonder make-up zou zien.

Slapen met make-up opEr bestaan zelfs verhalen van vrouwen die na jaren huwelijk hun man nog altijd niet zonder make-up onder ogen gekomen zijn. Dergelijke vrouwen zorgen ervoor dat ze altijd eerder opstaan om manlief voor te zijn. Ze maken zich voor dag en dauw op om weer mooi wakker te worden of sluipen in het holst van de nacht de badkamer in om hun make-up bij te werken. Dat je op je eerste date niet meteen face naked in huispak verschijnt is wel begrijpelijk, maar dit gaat wel erg ver! Vooral na een paar jaar zou je denken dat er meer is dan slechts uiterlijk.

Make-up is imago

Madonna voor Max FactorHet moge duidelijk zijn dat make-up niet alleen dient als mooimaker. Dat zou een te simpele verklaring zijn voor het immense succes van de make-up industrie. Make-up is voor veel vrouwen, vooral voor die bij wie uiterlijk vertoon bij hun beroep hoort, een kwestie van het imago in stand houden. Bij dergelijke vrouwen bestaat bijvoorbeeld een grote angst dat hun partner of een collega hen zonder make-up ziet. Helaas is altijd je make-up ophouden echt niet goed voor je huid!

Masker of aanvulling

Plamuur make-up lookGebruik make-up als aanvulling op je natuurlijke uiterlijk, niet als masker. Een plamuurlaag is eigenlijk nooit mooi en bij elke vrouw een groot verschil. Nu ziet de ene vrouw er zonder make-up natuurlijk minder anders uit dan de ander, afhankelijk van hoe licht of donker je bent en hoe goed je huid is. Heb je bijvoorbeeld sproetjes, probeer deze dan niet compleet weg te plamuren zodat je naturel bijna onherkenbaar bent. Of heb je heel weinig pigment en lichtblonde wimpers en wenkbrauwen die je dagelijks opmaakt? Overweeg dan eens om ze te laten verven. Dit scheelt enorm veel tijd en je voelt je zekerder ‘zonder make-up’.