Make-uploos de zomer door, dat zien veel dames niet zo zitten. Maar uitgelopen make-up of een afglijdend masker evenmin. Hoe maak je je het beste op als de temperaturen oplopen tot tropische hoogten?

Huid

Allereerst, bescherm je huid tegen UV-straling. Tijdens een alledaagse dag voldoet een dagcrème met SPF 15 (mits je niet na je werk uren op het terras gaat zitten). Gebruik je een foundation? Breng er dan eerst sowieso een verzorgend product onder aan, met SPF uiteraard. Uiteraard kan je foundation ook een SPF bevatten, maar waarschijnlijk gebruik je er te weinig van voor de nodige bescherming. Een foundation smelt wel eerder met warm weer. Een primer is daarom geen slecht idee. Deze breng je aan na je dagcrème en voor je foundation. Er bestaan ook foundations en primers in één.

Bedenk dat je een foundation altijd wel ziet zitten als de zon erop schijnt. Om die reden kan je ook kiezen voor een BB cream. Minder dekkend, maar wel beschermend en nog steeds met dekking. Een andere optie is hier en daar wat concealer om de oneffenheden te bedekken. Poeder in alle gevallen je gezicht af om glimmen tegen te gaan.

Gedurende de dag gaat je gezicht vroeg of laat natuurlijk glimmen. Dep je gezicht tussendoor af met een tissue of op het toilet gewoon met een stukje toiletpapier. Poeder het liefst af met een kwast en niet te vaak om een pancake-look te voorkomen.

Om transpireren in het geheel te voorkomen draag je het beste natuurlijke stoffen. Dus bijvoorbeeld een luchtig katoenen jurkje in plaats van rok met polyester voering.

Ogen en lippen

Oogschaduw blijft sowieso minder goed zitten zonder oogschaduwbasis, maar in de zon helemaal. Breng met warm weer dus altijd eerst een oogschaduwbasis aan. Houd het daarna subtiel met oogschaduw, dus niet te veel en een te dikke laag. Oogpotlood kan ook uitlopen. Een niet-vettig oogpotlood of een waterproof oogpotlood is het beste. Eventueel kan je eerst wat oogschaduw over je oogpotlood aanbrengen of erna wat oogschaduw of poeder.

Waterproof mascara hoeft niet meteen met mooi weer, vooral omdat het nogal een klus is het eraf te krijgen ’s avonds. Zorg dat de rest van je oogcrème- en make-up niet vettig is. Aangezien onderwimpers sneller vlekken is het ook een optie alleen je bovenwimpers te doen.

Voor lippen geldt: bescherm ook deze met een UV-filter, verwerkt in de lippenstift of eronder aangebracht met een lippenbalsem. Lippenstift is wel de minst uitlopende make-up soort, dus de nadruk hierop leggen is een goed idee!

Strand

Ga je naar het strand, meer of zwembad? Dan hebben we ook wat tips voor je. De ene vrouw gaat lekker puur natuur naar het water, de ander heeft er meer moeite mee haar dagelijkse make-up look te verruilen voor een naturel look. Tips:

  • Zonnebrandcrème: smeer je gezicht in met een gezichtszonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Deze is minder vettig, glimmend en laat geen witte waas achter, vergeleken met een gewone zonnebrandcrème.
  • Foundation: kan je echt niet zonder je foundation? Breng dan ook eerst hoe dan ook een gezichtszonnebrandcrème met minimaal SPF 30 aan.
  • Blush: wil je alvast een extra kleurtje op je gezicht? Een crèmeblush is in dit geval prettiger dan een poederblush. Ook een bronzing powder met glinsterende weerkaatsende deeltjes kan prachtig zijn.
  • Ogen: hoeft niet perse waterproof, maar het loopt dan wel sneller uit. Daarbij moet je met zwemmen elk spatje vermijden. Gebruik het liefst een waterproof eyeliner.
  • Wenkbrauwen: deze kan je extra accentueren door goed epileren en bijtekenen.
  • Lippen: lippenstift of lipgloss met UV-filter of breng een lippenbalsem met UV-filter eronder aan.

Bedenk wel dat je je eigenlijk elke paar uur opnieuw moet insmeren. Over gezichtsmake-up doe je dat in de regel niet, dus wil je dit echt gebruiken op het strand?