Onzuiverheden of droge plekken op de huid zijn voor niemand een pretje, en daarom streven we vaak naar een egale huid. Helaas moet je hier soms het een en ander voor doen of kopen, zoals een dagcrème die belooft de conditie van je huid te verbeteren. Die producten kunnen geen kwaad, maar ondertussen kan je andere stappen ondernemen! Volgens ons is het namelijk het allerbelangrijkste om de huid van binnenuit te verzorgen door je voeding. Dus hierbij een lijstje met gezonde producten die je misschien niet al te lekker vindt, maar die zeker zullen helpen bij het krijgen van een egale huid!

Avocado!

Dit populaire groentje zit vol met vitamines die zorgen voor een elastische huid en een betere huidstructuur! Avocado bevat vitamine E, dat zorgt ervoor dat je huid ontgift en het verminderd littekenvorming. Genoeg redenen om het uit te proberen dus! Als de smaak je nou echt niet bevalt kan je zelf een avocado gezichtsmasker maken. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1/2 Avocado
  • 1/2 Rijpe banaan
  • 1 lepel olijfolie

Green tea

Misschien drink je af een toe een kopje thee en ben je onbewust al bezig met het beschermen van je huid. Deze theesoort bevat namelijk ontstekingsremmende stoffen die huidveroudering tegengaan. Het beste is om de thee in de vorm van losse blaadjes te kopen.

Rode bietjes

Wellicht niet je favoriete groente, maar je huid is er dol op! Rode bietjes bevatten namelijk superveel belangrijke vitamines en daarnaast ijzer en foliumzuur. Foliumzuur zorgt voor productie van nieuwe cellen, waardoor littekens en wondjes sneller helen.

Vis (dus ook sushi!)

Zalm, tonijn, haring, makreel… Noem maar op! Koudwatervissen zijn supergezond voor de verzorging van je huid door de Omega 3- vetzuren die het bevat.

Water doet wonderen

Je hebt vroeger vast wel van je ouders gehoord hoe belangrijk het is om genoeg water te drinken. Mij werd bijvoorbeeld vroeger wijsgemaakt dat er scheurtjes in mijn hoofd zouden ontstaan als ik dit niet deed! Zo ver is het gelukkig nooit gekomen! En daarnaast ben ik nu gek op water en drink ik bijna niet anders. Water hydrateert je lichaam en zorgt voor de afvoer van afvalstoffen.

 

tumblr_o6z7e2Pc3m1uel2pzo1_500