De nieuwe haar en huid olie: Arganolie

Een nieuw ingrediënt heeft weer zijn intrede gedaan op de beautymarkt: arganolie. Afkomstig uit het zuidwesten van Marokko en Algerije en rijk aan vitamines, antioxidanten en essentiële vetzuren. Wondermiddel voor haar, huid en medische doeleinden.

Waar wij het contact met de natuur enigszins verloren hebben, lijken hoogwaardige natuurlijke ingrediënten altijd afkomstig uit landen waar ze er juist hun wijsheid aan ontlenen. Gelukkig heeft de arganolie ons inmiddels ook bereikt. Het is zelfs de laatste rage in Hollywood, dankzij talrijke celebrities die het voor hun haar en huid gebruiken. Zo zou arganolie het haar ontpluizen en ongekende souplesse geven, zònder het vet te maken of te verzwaren. Zochten we daar al niet eeuwen naar? Meer over dit wondermiddel!

Vloeibaar Marokkaans goud

Arganolie is plantaardige olie die wordt gewonnen uit de pitten van de argannoten, die groeien in de vruchten van de arganboom (Argania spinosa) [plaatje]. Arganolie is zeer zeldzaam. Door deze zeldzaamheid en de handmatige oogst en productie is het ingrediënt zeer prijzig. Denk aan prijzen van boven de 100 euro per liter. Vandaar ook de bijnaam vloeibaar Marokkaans goud. Gelukkig heeft de cosmeticamarkt ingespeeld op onze behoefte en betaalbare arganolie cosmeticaproducten gelanceerd.

Waarvoor gebruik je arganolie?

Voor alles! Arganolie doet wonderen voor haar, huid, nagels en bepaalde aandoeningen. Deze natuurlijke olie zit boordevol vitamines, antioxidanten en essentiële vetzuren. Op een rijtje:

  • Haar: gespleten haarpunten, droog en dof haar, verzorging hoofdhuid.
  • Huid: moisturizing en hydratatie van gezicht, lippen en lichaam.
  • Nagels: verzorging van beschadigde nagels en nagelriemen.
  • Medisch: ontstekingen, littekens, huidaandoeningen, zoals acne, eczeem en psoriasis, en massage van stijve artritis gewrichten en pijnlijke spieren.
  • Culinair: voor de culinaire fijnproever. Gezond en met een geraffineerde nootachtige smaak. Vooral gebruikt door topchefs.

Er zijn veel verschillende merken die een product aanbieden met arganolie

Waar koop ik mijn arganolie?

Diverse merken bieden producten aan met arganolie. Zo verkopen Kneipp, De Tuinen, Earth-Line, Bon Savon en Dr Organic verzorgingsproducten als huidolie, douchegel, bodylotion, zeep dagcrème, nachtcrème en oogcrème. Andrélon heeft er zelfs een spiksplinternieuwe lijn aan gewijd, bestaande uit een shampoo, een 1-minuut masker, een conditioner en een serum. Allemaal mèt arganolie en heerlijk budgetvriendelijk!