Voor veel jongeren zijn deze laatste maanden voor de zomervakantie erg stressvol. Dat komt meestal door de examentijd, vele deadlines en wachten op toets en examenuitslagen. Door veel stress kan je huid nog wel eens wat onzuiver worden en daarom is het belangrijk dat je je huid goed blijft verzorgen. Het is ook heel belangrijk om wat tijd voor jezelf te nemen en daarom hebben wij een paar recepten voor gezichtsmasker om even heerlijk te ontspannen en je huid te verzorgen. Lees verder voor een masker recept voor de normale, droge en vette huid.

Honing – yoghurt maskerDIY gezichtsmakser

Dit masker is perfect voor de normale huid/ iets gevoelige huid. Dit simpele masker geeft een heerlijk verkoelend effect en je huid wordt er heerlijk zacht van.

Benodigdheden:
1 theelepel honing
1 theelepel yoghurt

Gebruik:
Meng de theelepel honing en yoghurt door elkaar in een kommetje en breng het aan op je huid. Dat zou je kunnen doen met je vingers of bijvoorbeeld een platte foundation kwast. Laat het 10 tot 15 minuten intrekken en spoel het masker eraf met lauw water.

Avocado masker

Het avocado masker is speciaal voor de drogere huid. In avocado zitten verschillende oliën die ervoor zorgen dat je huid meer vocht opneemt en helpt tegen littekens.

DIY gezichtsmakserBenodigdheden:
1 halve avocado
2 eetlepels honing

Gebruik:
Prak de halve avocado fijn in een kommetje en roer daarna de 2 eetlepels honing erdoor heen. Breng het maskertje aan op je huid en laat het 20 tot 25 minuten intrekken. Spoel het masker er goed af en geniet van je heerlijke zachte huid.

Banaan masker

Het banaan masker is speciaal voor de vettere huid. Het gezichtsmasker zorgt ervoor dat je huid ontspant en maakt het soepel en zacht.

Benodigdheden:
1 rijpe banaan
1 eetlepel honing
1 theelepel citroensap

Gebruik:
Zorg ervoor dat je de banaan helemaal fijn prakt in een kommetje. Voeg de eetlepel honing en de theelepel citroensap toe en meng het daarna goed door elkaar. Breng het masker aan op je gezicht en laat het ongeveer 15 minuten intrekken. Je kunt het beste het afspoelen met warm water.

Welk masker past het beste bij jou, en heb je nog andere masker tips?

Lees meer over gezichtsmaskers