Een goede gezichtsverzorging begint bij een goede gezichtsreiniging. Het soort reiniging wat je het beste kunt gebruiken is vooral afhankelijk van wat er bij je huidtype past. Voor ieder huidtype is een andere reiniging het meest geschikt. Wij hebben een stappenplan voor je om je huid te reinigen en te verzorgen. Lees snel verder.

1. Reinigingsmousse/reinigingsmelk

Belangrijk voor een gezonde huid is reinigen. Dit kan je doen door middel van een reinigingsmousse (dit is het meest geschikt voor een gemengde of vette gezichtshuid) of door reinigingsmelk (dit is geschikt voor een droge tot normale huid). Zo voorkom je verstopte poriën. Dit masseer je zachtjes met je vingertoppen op het gezicht en hals die je vervolgens met een wattenschijfje verwijderd.

2. Maskers

Na een diepe reiniging kan je een masker gebruiken. Een masker is een extra verzorging die je een keer per week kunt gebruiken. Let wel op welke masker je koopt, ze zijn er voor verschillende dingen (droge of vette huid).

3. Lotion/ tonic

Na het reinigen is het goed om lotion of tonic te gebruiken. Denk er goed over na welke je wilt gebruiken. In tonic zit alcohol en dat droogt je huid uit. Tonic is dus alleen geschikt voor een hele vette en grove huid. Ik zal zelf altijd kiezen voor een lotion, zelfs als je een vette huid hebt. De lotion/tonic heeft de reinigingskracht om alle resten van de reinigingsmelk/reinigingsmousse te verwijderen en ook nog eens kalk en chloor weg te nemen. Als je dus water gebruikt op je gezicht, kun je daarna het beste altijd lotion of tonic gebruiken.

4. Scrub/peeling

Je bovenste huidlaag bestaat uit dode huidcellen. De dode huidcellen beschermen tegen schadelijke invloeden van buiten af. Maar je poriën kunnen hierdoor ook verstopt raken, met puistjes als gevolg. Je kan een scrub gebruiken tegen de dode huidcellen. Kies wel voor een scrub zonder scherpe bestanddelen, zodat je je huid niet beschadigd. Of gebruik een peeling. Een peeling bevat een hoorncel spitsende stoffen. Dit houdt in dat de dode huidcellen op een natuurlijke manier van de levende cellen worden losgewerkt. Een peeling moet je vaak 10 tot 15 minuten laten zitten en kort je gezicht ermee masseren. Een scrub kan je er al afhalen na het masseren.

5. Crème

Gebruik een serum, oogcrème en gezichtscrème voor een stralende huid. Ook beschermt een crème onze huid tegen invloeden van buitenaf. Let wel op welke crème je koopt, er zijn er heel veel voor verschillende huidtypes.