Tijdens de wintermaanden hebben veel mensen last van een drogere huid. Door gebruik te maken van een goede bodybutter of crème kan je dit makkelijk verhelpen. Wil je meer weten? Lees dan vooral verder!

In de winter hebben we vaak te maken met een droge huid. Gebruik daarom tijdens de koude winter een vette crème of rijke olie als huidverzorging. De meeste crèmes met ingrediënten zoals plantaardige oliën en vitamine E zullen uw huid binnen aanzienlijke tijd verbeteren.

Bodylotion

droge huid tijdens de winterBodylotion is veelal een dikke vloeibare consistentie met een aangenaam geurtje. Bij een hele droge huid kunt u de bodylotions met toegevoegde parfum beter mijden. Kies in plaats daarvan voor een parfumvrije bodylotion. Babyproducten zijn een goed alternatief en zacht voor uw huid.

Bodyolie

Indien bodylotion de huid niet voldoende voedt, is er altijd nog bodyolie. Kies een bodyolie met 100% olie. Deze is vetter, waardoor je lichaam ook langer de tijd nodig om deze crème op te nemen.

Vaseline

Vaseline is erg handig voor droge lippen of plaatselijke droge plekjes, aangezien de substantie niet tot nauwelijks intrekt. Vaseline is daarbij ook windafstotend, het zorgt voor een beschermend laagje en voedt gedurende de hele dag.