Kokosvet is een natuurlijke olie die ook nog eens heel multifunctioneel is. Er zijn oneindig veel dingen die je met dit product kunt doen. Je kan ermee bakken en er tegelijkertijd een verzorgend kokos haarmasker van maken. Een kleine tip vooraf: gebruik wel 100% pure kokosvet/olie en niet bijvoorbeeld die van Palmer’s. Lees verder voor 6 verschillende manieren om kokosvet te gebruiken!

1. Bakken
kokosolieOmdat kokosvet een natuurlijke olie is die uit plantaardige onverzadigde vetten bestaat is het een goede vervanger van bijvoorbeeld bakboter.

2. Natuurlijke zonnebrandcrème
Ben je van plan om te gaan zonnen maar is je zonnebrandcrème op? Gebruik dan eens kokosvet, je wordt er sneller bruin van en je bent ook nog eens beschermd. Ga alleen niet uren in de zon liggen want er zit maar SPF 4 in kokosvet.

3. Make-up remover
Als je een milde oog make-up remover wilt gebruiken kun je een klein beetje kokosvet tussen je vingers laten smelten en dan zachtjes masseren over je oogleden en wimpers.

4. Haarmasker
puur kokosvetIs je haar toe aan wat extra verzorging en wil je dat je haar weer mooi glanst? Verwarm dat wat kokosvet in de magnetron of tussen je handen en verdeel het over je haar. Laat het masker ongeveer een half uur intrekken en spoel het daarna uit met shampoo. Wil je een iets wat intensiever masker? Laat het dan een hele nacht zitten en spoel het de volgende morgen pas weer uit.

5. Lipbalm en lipscrub
Je kan natuurlijk gewoon kokosvet op je lippen doen voor een natuurlijke hydraterende lipbalm, maar je kan ook een beetje suiker mengen met kokosvet en je lippen ermee scrubben.

6. Bodylotion
Kokosvet is ideaal als bodylotion, zeker als je een hele droge huid hebt of voor in de winter. Je kan het natuurlijk ook plaatselijk aanbrengen op droge plekjes zoals je ellebogen.