Je bent moe en je bed roept. Je hebt tenminste je tanden gepoetst en een keertje met make-up op gaan slapen moet kunnen, toch? Hoe favoriet ook, samen slapen met je geliefde lippenstift of oogpotlood is nooit een goed idee!

Iedereen weet wel dat met make-up op gaan slapen slecht is voor je huid. Toch schijnt ongeveer een derde van de vrouwen regelmatig met al hun make-up op te gaan slapen! Misschien omdat ze de gevolgen ervan niet direct ondervinden? Maar regelmatig met make-up op gaan slapen veroorzaakt op den duur verstopte poriën die niet alleen mee-eters en puistjes veroorzaken, maar ook een drogere huid en rimpels!

Rimpels

Terwijl een belangrijk doel van make-up is jonger lijken, heeft ermee slapen uiteindelijk het tegenovergestelde effect. Je make-up op laten en geen nachtcrème aanbrengen is not done. Zonder goede hydratatie tijdens de uren dat je huid zich moet herstellen krijgen droogheid, fijne lijntjes en rimpels vrij spel. Denk nu niet meteen dat je door die ene keer met make-up op slapen meteen een jaar aan huidleeftijd verliest. Doe het alleen niet regelmatig!

Maand met make-up slapen

Een verslaggeefster van de Daily Mail was zo aardig (of maf!) om te testen wat een maand lang met make-up op slapen doet met je huid. De gevolgen logen er niet om. Dermatologen zeiden dat het resultaat gelijk stond aan het 10 jaar ouder worden van de gezichtshuid! De verslaggeefster kreeg door dit experiment dus grootse schade met roodheid, gezwollenheid en een uitgeputte huid. Over het herstel is niets bekend.

Dofheid

Evenals na een avondje doorzakken vaak de glans op onze huid de dag erna ontbreekt, zie je dit effect ook door met make-up op te slapen. Je huid moet de kans krijgen ’s nachts zuurstof op te nemen. Terwijl je make-up er overdag geweldig uitziet, transformeert het ’s nachts in een gevaarlijk masker dat alle leven uit je huid zuigt. Wat er gebeurt is dat je huid de kans niet krijgt zich te ontdoen van dode huidcellen om nieuwe huidcellen aan de oppervlakte te laten komen. Deze liggen begraven onder je foundation!

Maar oog make-up mag wel toch?

Uiteraard is een geïrriteerde huid het onvermijdelijke resultaat van slapen met make-up op. Van foundation die acne veroorzaakt tot eyeliner en mascara die de ontwikkeling van gerstkorrels kan uitlokken bij de ogen. Dus nee, oog make-up oplaten is ook een no go! De ruwe invloeden waarmee je huid gedurende de dag in aanraking komt worden als het ware vastgehouden door je make-up. Wil je daar nu echt mee gaan slapen? Geen aantrekkelijk idee!

Ga jij weleens slapen met make-up op?