In Amerika is het al lange tijd een hit en langzaamaan is de trend ook aan het overwaaien naar Nederland: reinigingsborstels. Ze waren hier al drie jaar verkrijgbaar, maar blijkbaar was er nog te weinig interesse in.

De twee meest bekende reinigingsborstels in Nederland zijn de Clarisonic Mia 2 en de Philips VisaPure. Deze borstels zijn bedoeld om je huid make-up vrij te maken. Wanneer je bijvoorbeeld foundation gebruikt verwijder je die voor het slapen gaan door middel van reinigingsproducten. Maar eigenlijk blijft er veel meer viezigheid achter dan je ziet. Deze borstels zijn dus ontwikkeld om je poriën diep te reinigen.

Clarisonic Mia 2

Wanneer je de Clarisonic Mia 2 koopt krijg je er een borsteltje bij voor de gevoelige huid, een sample van een Clarisonic reiniger en een oplader. Dit alles wordt geleverd in een stevige reis etui, wat best handig is omdat dit een harde case is. De meest gangbare kleur is wit, maar de Clarisonic is er in verschillende kleuren uiteenlopend van pastel roze tot zeeblauw. De gezichtsreiniger is waterdicht en dus bijvoorbeeld te gebruiken onder de douche. Er zijn verschillende borsteltjes nog apart verkrijgbaar voor verschillende huidtypes. De kosten hiervan zijn ongeveer 25 euro per borsteltje en ze gaan zo’n drie maanden mee, dan zijn ze aan vervanging toe. Wil je de Clarisonic Mia 2 kopen dan moet je toch een bedrag neerleggen van zo’n € 149,00.

Clarisonic Mia 2

Philips VisaPure

Bij de VisaPure krijg je twee borsteltjes, een voor de normale huid en een voor de gevoelige huid. Er is ook een borsteltje voor peelings, deze kun je er apart bij kopen. Er zit ook nog een gebruiksaanwijzing bij en een Quick startgids. Wat opvalt is dat de VisaPure een heel mooi en modern design heeft. Er is een roze variant die twee standen heeft en een blauwe variant. Deze heeft maar 1 stand en is dus ook iets goedkoper. Ze zijn allebei waterdicht, dus je kunt ze makkelijk gebruiken onder de douche. Ook de VisaPure beloofd de poriën kleiner te maken en de huid egaler. Dit komt doordat de haartjes niet alleen draaien maar ook pulserende bewegingen afgeven. De opzetstukjes moeten na ongeveer 3 maanden vervangen worden. De kosten voor een nieuw opzetstukje verschillen van €8,00 tot €15,00. De VisaPure zelf heeft een adviesprijs van €159,99.

Philips VisaPure

Omdat we niet allemaal de behoefte hebben om zo veel geld uit te geven aan zo’n apparaat hebben we ook een budget variant gevonden. Namelijk eentje die je gewoon bij de blokker kan vinden!

Silk n Sonic

Eigenlijk doen namelijk alle apparaten hetzelfde: je huid egaler maken. Natuurlijk zal er best wat kwaliteitsverschil in zitten, maar het is het proberen waard. Deze Silk n Sonic Clean is te koop bij de Douglas. Anders is wel dat de borsteltjes om de twee in plaats van drie maanden vervangen vervangen moeten worden. De opzetstukjes zijn wel een stuk goedkoper, namelijk €5,99. Het valt op dat het design lijkt op dat van de Clarisonic. Voor deze gezichtsreiniger betaal je €39,99 en hiervoor krijg je er 2 opzetstukjes bij.

Silk n Sonic

Waar gaat jouw keuze naar uit?