Beauty & Gezondheid test regelmatig producten op het gebied van cosmetica en voeding. Handig als je overweegt een product te kopen! Van het Italiaanse merk Green Energy Organics testte onze redacteur Jenny (35) de verzorgingslijn Le Rituel Extra Doux voor de vochtarme en gestreste huid.

Green Energy Organics

Green Energy Organics is een Italiaans luxe cosmeticamerk met veel aandacht voor biologische, gecertificeerde en klinisch geteste premium ingrediënten. Betrouwbaar, effectief, pure producten, herstelt, hydrateert, voedt, revitaliseert de huid en prikkelt de zintuigen. Dat laatste geldt in ieder geval zeker voor het design! Typisch Italiaans zien de potjes crème eruit: sierlijk met een krullerig lettertype, logo, bloemen in zoete kleurtjes en, net zoals Italiaanse kleding, verre van strak en sober. Typisch Italiaans zien de potjes crème er sierlijk uit met een krullerig lettertype, en logo en bloemen in zoete kleurtjes en, net zoals Italiaanse kleding verre van strak en sober. Green Energy Organics huist in Milaan, hèt mekka van alles wat met schoonheid te maken heeft: interieur, mode en cosmetica. Ben heel benieuwd naar deze crèmes!

Le Rituel Extra Doux – Droge, vochtarme en gestreste huid

Infusion Yeux n. 5Ik probeer de Crème Gourmande Precieuse n. 5 – Hydrating, De-stressing Cream en de Infusion Yeux n. 5 – Eye contour serum. De crème kan je gebruiken als zowel dag- als nachtcrème, is vochtinbrengend en gaat stress van de huid tegen, bevat actieve ingrediënten zoals cacaoboter, tarwekiemolie en druivenpitolie. Belooft tevens verbetering van de bloedcirculatie in de huid. De Eye contour serum bevat amandelolie, tarwekiemolie en karitéboter. veel vitamine A en E en waardevolle essentiële vetzuren. Belooft versterking en versteviging, bestrijdt droogterimpeltjes en kraaienpootjes en voorkomt verslapping van de dunne huid rondom de ogen.

Specificaties:

  • zonder alcohol, vrij van gluten en parabenen
  • zonder zeep, vrij van SLS (conform ICEA normering)
  • niet op dieren getest, vrij van dierlijke ingredienten (100% vegan)
  • hypoallergeen
  • zonder essentiële olien
  • vrij van synthetische chemicaliën en conserveringsmiddelen
  • minimaal 95% biologische ingrediënten

Wat is een vochtarme en/of gestreste huid?

Een vochtarme huid is niet per definitie een droge huid, heb ik onlangs geleerd. Ook een vettere huid kan extra vocht nodig hebben. Met mijn gecombineerde huid die altijd wat droger is in de winter, is dit dè periode om deze crème eens uit te proberen! Een gestreste huid wordt veroorzaakt door roken, blootstelling aan UV-straling en luchtverontreiniging en stress. Roken doe ik niet, maar ik stel mijn huid natuurlijk wel bloot aan de buitenlucht en stress heb ik denk ik niet bovengemiddeld. In ieder geval oogt mijn huid niet vochtarm of gestrest: dof, fijne lijntjes, wallen, kringen of pigmentvlekken (van die laatste trouwens wel wat lichte bij mijn haargrens).

Review

Crème Gourmande Precieuse n.5Ik breng de Crème Gourmande Precieuse n. 5 aan op een gereinigde huid. De crème ruikt echt erg lekker, met een duidelijke subtiele cacaogeur. Dit doet me tegelijkertijd vrezen dat er dan wel parfum in zal zitten, doorgaans wat minder goed voor de huid. En ja hoor, er zit parfum (fragrance) in, maar ook Theobroma cacao (cocoa) seed butter. Jammer is altijd dat er op cosmeticaverpakkingen weliswaar alle ingrediënten vermeld worden, maar niet hoeveel er van alles inzit. Nu vraag ik me dus af wat ik ruik: de Theobroma cacao (cocoa) seed butter of de parfum? De textuur van de crème is vrij dun en trekt snel in. Nadat de crème is ingetrokken, voelt mijn huid echter nogal trekkerig. Dit vind ik vreemd, omdat een crème voor de normale huid of alle huidtypes meestal aan de vettige kant is voor mijn huidtype. Ik verwacht daarbij van een crème voor een vochtarme, gestreste huid een ander effect. De Infusion Yeux n. 5 Eye contour serum ruikt ook heerlijk naar cacao, maar in mindere mate. Van dit oogserum heb je heel weinig nodig en nadat deze is ingetrokken trekt mijn huid niet.