Van MÁDARA testte onze redacteur Anne (26) de Deep Moisture Cream, een dagcrème voor de droge tot zeer droge huid.

Gezien mijn gevoelige huid neig ik steeds meer naar groene producten omdat die vaak ongeparfumeerd zijn. Ik merk namelijk dat mijn huid beter reageert op ongeparfumeerde crèmes. De MÁDARA Deep Moisture Cream voor de droge tot zeer droge huid is een diepwerkende en hydraterende dagcrème die de volgende actieve ingrediënten bevat:

  • madara-deep-moisture-creamalg
  • avocado cacao
  • duindoorn
  • haver
  • rozenbottel
  • rozenwater
  • weegbree
  • zonnebloem

Effecten MÁDARA Deep Moisture Cream

Er wordt aangeraden om de dagcrème ’s ochtends nadat je je gezicht hebt gewassen op te doen. De fabrikant zegt dat de dagcrème je huid de hele dag hydrateert en voedt. Door gebruik van de natuurlijke en plantaardige vitaminen, antioxidanten, mineralen en bioflavonoïden herstelt je huid. Je huid versoepelt en ziet er strakker uit. Verder is de dagcrème zoals het een groen product betaamt veganistisch, ECOCERT en noten- en proefdiervrij.

Mijn ervaring

Tijdens het opdoen van de crème is het eerste wat me opvalt de penetrante geur van planten. Misschien is het wel die alg of duindoorn? Het ruikt niet zo lekker. Aan de andere kant is dat natuurlijk ook de keerzijde van een ongeparfumeerde dagcrème. Het ruikt naar de ingrediënten die erin zitten zonder parfum die dat verdekt. Wat me ook opvalt is dat ik heel weinig dagcrème nodig heb. Met een klein beetje lukt het me gemakkelijk om mijn hele gezicht in te smeren.

Glycerine

De dagcrème trekt direct in en het voelt erg fijn. De uitspraak: “je huid versoepelt en ziet er strakker uit” kan ik daarom bevestigen. Gedurende de eerste uren na het insmeren van mijn gezicht blijft er een soort dun filmlaagje staan. Ik ga er vanuit dat dit de glycerine is: Kenmerkend voor glycerine is namelijk dat het water vasthoudt. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat glycerine de huid verzacht en de hydratatie van de huid kan herstellen.

Mijn oordeel

Samengevat ben ik erg te spreken over deze dagcrème. Je merkt echt dat het een positief effect heeft op je huid. Je huid voelt heel soepel aan gedurende de dag. Een ander positief punt is dat je er niet veel van nodig hebt om je hele gezicht in te smeren. Een nadeel is de geur van de dagcrème. Deze is erg penetrant en niet zo aangenaam. Dus ik zeg: neus dicht en smeren!