Zeker nu het wat kouder wordt is het belangrijk dat je je huid goed blijft verzorgen. Dit kan onder andere door het scrubben van je huid. In dit artikel kun je lezen wat je nou het beste kunt doen en wat je maar beter achterwege kunt laten.

Allereerst is het belangrijk als je gaat scrubben dat je gaat kijken welke scrub op dat moment het beste is. Je hebt namelijk verschillende soorten, met hele grove deeltjes of juist hele kleine. Deze scrubs kunnen uit verschillende ingrediënten bestaan, zoals zout of suiker. Het nut van scrubben is dat je dode huidcellen verwijderd, maar je wilt hier natuurlijk niet te ver in doorslaan. Daarom is een goede voorbereiding verstandig voordat je aan de slag gaat.

Wanneer je de gevoelige huid zoals je gezicht gaat scrubben, is het heel belangrijk dat je geen grove scrub pakt. Dit is namelijk helemaal niet goed voor je huid, omdat het veel te ruw is. Voor het lichaam is de wat grovere scrub juist wel goed, omdat bijvoorbeeld je benen een minder gevoelige huid hebben.

Tip! Wanneer je de scrub aanbrengt en hij voelt alsnog te heftig aan op de huid, doe er een facewash bij of een lotion die daarvoor geschikt is.

Wanneer je klaar bent met scrubben is het slim om een lotion, bodybutter of olie op je huid aan te brengen. Zo hydrateer je je huid direct en heb je langer plezier van het feit dat je huid zo heerlijk zacht aanvoelt.

scrubben

Pas op dat je je huid niet te vaak gaat scrubben, twee keer per week maximaal. Stel nou dat je huid zelfs daar te gevoelig voor is, doe dan gewoon wat rustiger aan.

Scrubben maar!