De zomer, iets waar we met zijn allen naar uitkijken. Tijd voor terrasjes, nieuwe slippers en korte rokjes. Naast al deze dingen is er natuurlijk iets wat we allemaal graag doen in de zomer en dat is zonnen, zonnen en nog meer zonnen. Heerlijk in je tuin of op het strand bruin worden met een goed boek erbij. Wel is het handig om goed voorbereid een dagje te zonnen want je wilt natuurlijk niet als een rooie kreeft thuis komen. Lees verder voor onze tips om te zonnen.

Zonnebrandcrèmetip zonnebrandcreme gebruiken

Laten we maar gelijk beginnen met de aller- belangrijkste tip en die heeft te maken met zonnebrand. Als er iets is wat je altijd moet doen voor het zonnen is je goed insmeren met zonnebrand. Eigenlijk is het het beste om je altijd in te smeren met een beetje zonnebrand maar we snappen dat je daar niet op zit te wachten. Smeer je in met een factor die bij je huid past. Dus heb je een gevoelige of blanke huid dan zou je het beste kunnen kiezen voor een wat hogere factor. Vaak is zonnebrand een beetje vettig en als je het op je gezicht smeert kan het nog wel eens zijn dat je puistjes krijgt. Een oplossing is dan om een speciale zonnebrandcrème voor je lichaam te hebben en een voor je gezicht. Zoals de zonnebrandcrème van Hema, Hema Sun Face Cream 50.

Afrader

Een grote afrader is om jezelf in te smeren met olie. Het is inderdaad een manier om snel bruin te worden maar ook een manier om heel snel te verbranden. Niks is slechter dan verbranden. Als je jezelf insmeert met olie lig je eigenlijk letterlijk te bakken in de zon.

Aftersuntips voor zonnen

Na een heerlijk dagje zonnen is het ook belangrijk dat je daarna jezelf goed insmeert met een aftersun lotion. Aftersun werkt verkoelend op je huid, zo zorg je ervoor dat je huid niet alsnog verbrand of prikkelend aanvoelt op het eind van de dag. Je huid kan best een beetje uitdrogen door de zon en dan is het ook slim om een aftersun te gebruiken want het werkt ook hydraterend. Alsof dit nog niet genoeg is, verlengt het ook nog eens het bruine effect.

Heb jij nog andere tips voor zonnen?