Door school, werk en feestjes heb je vast weinig tijd om goed te kunnen slapen. Gevolg van al die late avondjes: wallen! Vanavond dan maar iets vroeger slapen? In tegenstelling tot wat we waarschijnlijk allemaal denken, hebben wallen weinig te maken met slaapgebrek of vermoeidheid. Die blauwe kringen onder je ogen worden veroorzaakt door stress, roken of een slechte nierfunctie. Kortom: een slechte afvoer van afvalstoffen in je lichaam. Wij hebben tips die echt werken.

Tips tegen wallen

Voedingproducten tegen wallen
Ja, daar is die weer: veel water drinken en gevarieerd eten helpt echt! Het helpt niet alleen tegen je wallen, je hele huid wordt er gezonder van.

Reinigen
Het is heel belangrijk dat je je huid goed reinigt voor het slapen gaan. En dan vooral rondom je ogen. Eerder deze week had je al kunnen lezen in tips voor lange wimpers, dat je door reinigen vollere wimpers kreeg. Maar reinigen kan dus ook die vervelende kringen voorkomen.

Komkommer
Doe twee komkommers in de sapcentrifuge en vouw twee tissues op. Doop de tissues in de komkommersap en leg dit in de vriezer voor 20 minuten. Laat het een beetje ontdooien en leg het nu 10 minuten op je ogen. Heb je geen sapcentrifuge? Leg dan twee komkommer schijfjes 20 minuten in de vriezer en leg deze schijfjes 10 minuten op je ogen.

Thee
Theedrinkers opgelet: leg twee lauwwarme theezakjes op je ogen en laat dit 10 minuten intrekken. Door de theïne (de thee variant van cafeïne) in de theezakjes wordt de bloeddoorstroming in je huid gestimuleerd. Voornamelijk kamillethee en zwarte thee zijn aanraders.

Citroen & Melk
Meng drie druppels citroensap met een eetlepel melk en doop twee watjes in dit mengsel. Laat de watjes 15 minuten op ogen intrekken.

Aardappel
Naast komkommer, theezakjes en citroen met melk, kun je er ook voor kiezen om twee dunne aardappelschijfjes op je ogen te leggen. Laat deze 20 minuten intrekken. De enzymes in de aardappel zorgt ervoor dat je huid lichter wordt en dat de geïrriteerde huid op een natuurlijke manier wordt verzacht.

Theelepels
Leg een lepel in de vriezer voor ongeveer 10 minuten. Leg de lepel vervolgens met de bolle kant tegen je wallen. Laat de lepel voor ongeveer 10 minuten liggen. Door de kou trekken de bloedvaten in je huid samen, waardoor het overtollige vocht langzaam wordt afgevoerd.

Massage
Masseer je wallen met kleine, ronddraaiende bewegingen. De massage zorgt ervoor dat de afvalstoffen onder je ogen afgevoerd worden. Waar wacht je nog op? Begin met een heerlijke oogmassage (of vraag aan je vriend of die wilt masseren). theezakjes helpen tegen wallen

Slaap
Hoewel slaapgebrek niet de hoofdoorzaak is van je wallen, heeft het natuurlijk wel een positieve uitwerking op je huid. Zorg er dus voor dat je minimaal 8 uur per nacht slaapt.

Rode Lippenstift
Het wegwerken van wallen lukt met je rode lippenstift. De kleur rood neutraliseert de blauw/paarse kleur van de donkere plekjes op je huid. Pak een klein kwastje en veeg het goed over je rode lippenstift. Dep op het donkere gedeelte onder en boven je ogen, tot onder je wenkbrauwen. Maak het zo egaal mogelijk. Neem vervolgens een goede foundation of concealer en breng deze lichtjes en zachtjes aan met een sponsje over de lippenstift. Vergeet de rest van je gezicht niet. Je ziet het rood langzaam verdwijnen. Heb jij een hele lichte huidskleur net als ik? Gebruik dan oranje lippenstift.