We hebben eindelijk vakantie, dus hoog tijd om jouw droomvakantie te plannen toch? Een echte bucketlistbestemming is het prachtige eiland Malta. Een opkomende vakantiebestemming en wij leggen je graag uit waarom, want er is daar genoeg te doen en te zien. Lees verder voor de beste tips voor een onvergetelijke vakantie op Malta.

Paceville

Om maar gelijk te beginnen met iets waar we allemaal van houden op vakantie: uitgaan. Op Malta kun je heel goed uitgaan. De place to be is Paceville. Het is een grote lange straat waar een groot aantal clubs, pubs, nachtclubs en casino’s te vinden zijn. Het uitgaansleven daar is ook veel goedkoper dan in Nederland en er worden veel kaartjes uitgedeeld waarmee je bij verschillende clubs gratis drank kan krijgen.

Malta paceville

Blue Lagoon

Je kan niet naar Malta gaan en terugkomen zonder dat je naar Blue Lagoon bent gegaan. Het is waarschijnlijk een van de mooiste plekken die je ooit gaat zien. Het ligt op het kleine eiland naast Malta, genaamd Comino. Je kan er komen door een boottocht te maken. Er zijn talloze bedrijven die met grote boten op en neer gaan naar Blue Lagoon. Niet alleen is het water prachtig, maar we raden ook zeker aan om een van de rotsen op te klimmen en van het mooie uitzicht te genieten.

blue lagoon malta

Gozo

Het eiland Gozo ligt ook vlakbij Malta en is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanaf het puntje van Malta kun je de ferry pakken die je zo naar Gozo brengt. Wij raden aan om daar een ticket te kopen voor een ”hop on hop off”-bus zodat je zoveel mogelijk van het eiland kan zien. Je kan bij verschillende bezienswaardigheden uitstappen en dan weer wachten op de volgende bus. Een stop die je zeker niet mag missen is de Azure Window. Je kunt er prachtig zwemmen met een mooi uitzicht.

gozo malta

Blue Grotto

Een leuk uitstapje die niet de hele dag duurt is Blue Grotto. Je kunt voor 8 euro per persoon een boottocht maken door alle grotten die bij Blue Grotto liggen. De boottocht duurt ongeveer 15 a 20 minuten. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen, want na het boottochtje is het zeker de moeite waard om nog even te gaan zwemmen in het mooie blauwe water.

blue grotto malta