Bijna iedereen droomt er wel van, een vakantie naar de Big Apple. Er is van alles te doen in deze grote stad, van shoppen tot aan de mooiste dingen bekijken die de stad te bieden heeft. Wij zetten de leukste dingen die er te doen zijn voor jou op een rijtje!

New York is een van de grootste steden van de wereld waar wel 24 uur per dag, 7 dagen in de week wat te doen is. Er zijn een aantal dingen die je gezien moet hebben als je deze mooie stad gaat bezoeken: er is genoeg te zien! Zo is er natuurlijk het Vrijheidsbeeld, of misschien doe je liever iets heel anders, zoals naar een musical gaan op Broadway. Hier zijn een aantal dingen die je vakantie naar New York helemaal compleet maakt.

 

Een bezoekje aan het Vrijheidsbeeld

Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld

Een van de eerste dingen waar je aan zou denken om te bezoeken is toch wel het Vrijheidsbeeld. Dit is meestal een van de eerste dingen waar mensen aan denken als het om New York gaat. Er is niks leukers dan dit kleine eilandje te bezoeken wat in de New York Bay ligt. Je kan hier met een boot naartoe die gedurende de dag heen en weer vaart. Het is misschien handig om zo vroeg mogelijk te gaan, aangezien het dan nog niet zo druk is en je zo overal door kan lopen zonder dat je in lange wachtrijen hoeft te staan. Met een normale ticket kan je in het voetstuk van het beeld komen, als je helemaal naar de kroon wilt gaan, moet je 3 maanden van te voren een ticket online bestellen. Als je zeker wilt zijn dat je een ticket kan kopen, is het misschien handig om deze ook van te voren te reserveren, zo ben je er zeker van dat je het beeld ook echt van dichtbij kan zien. Als je met de boot naar het Vrijheidsbeeld neemt, kom je ook langs Ellis Island. Ellis Island was vroeger een grenspost voor aankomende nieuwe immigranten die zich in de Verenigde Staten wilden vestigen, dit is ook zeker de moeite waard om even te bezoeken.

 

On top of the world! (Empire State Building)

Empire State Building uitzicht

Het uitzicht vanaf de top van het Empire State Building

Als je van een mooi uitzicht wilt genieten, bij dag of nacht, is het Empire State Building misschien wel perfect voor jou! Het gebouw is een van de hoogste ter wereld met wel 102 verdiepingen. Als je van dit uitzicht wilt genieten, kan je het beste reserveren. Als je een kaartje koopt om naar boven te gaan, kan je een tijd kiezen. Het gebouw is tot laat open dus je zou ook ’s avonds kunnen gaan voor een mooi uitzicht met stadsverlichting. Dit is ook zeker iets wat de moeite waard is om te zien als je in New York bent.

 

Shoppen op 5th Avenue

new_york_watch_buyer_guide_h

Kaart met alle winkels in de buurt van 5th Avenue

Het is natuurlijk altijd leuk om nieuwe dingen te kopen, vooral als je kan zeggen dat je het in New York gekocht hebt. Er is van alles te koop en er zijn ook genoeg merken om uit te kiezen. Er zijn heel veel winkels, zoals: Chanel, Gucci, een Apple Store en nog heel veel meer. Het zijn geen winkels waar de prijzen laag liggen, dus je moet wel bereid zijn om wat geld uit te geven, maar dat is het zeker waard!

 

Het 9/11 memorial & het nieuwe WTC

9/11 memorial

Herdenkingsmonument 9/11

Een aantal jaar nadat deze ramp de stad New York heeft getroffen, is er nu een herdenkingsmonument gemaakt op de plek waar eerst de Twin Towers stonden. Ook zijn ze weer begonnen met de bouw van een nieuw WTC, deze heet ‘One world trade center’. Hier is een museum te vinden en je kan de top van dit gebouw bezoeken waar je een mooi uitzicht krijgt over de stad. Dit museum is in 2015 geopend en gaat over wat er allemaal is gebeurt op die dag, er is van alles te zien. Van oude stukken van de Twin Towers, tot aan brandweerwagens die gebruikt zijn tijdens 9/11.

 

Dit zijn een aantal dingen die je gezien moet hebben als je op vakantie bent geweest naar New York. Er zijn natuurlijk veel meer dingen die er te doen zijn, zoals een bezoekje aan Central Park of een bezoekje aan het American Museum of Natural History. Er is dus zeker genoeg te doen als je naar New York gaat!